Филе от риба тон

Филе от риба тон на тиган с авокадо, лайм и кориандър

26 април 2015

Рибата тон се приготвя по различен начин в различните кътчета на планетата. В Италия правят задушено от риба тон с картофи и червен пипер или пък сервират карпачо – фино нарязано сурово месо от риба тон. В Япония, както е известно, използват рибата тон за суши.

Днес ви представяме Филе от риба тон на тиган с авокадо, лайм и кориандър

 

Необходими продукти:

2 големи шепи пресни листа кориандър, нарязан на ситно
2-3 люти чушлета, нарязани на половина
1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
1 скилидка чесън, настърган
Сокът от 2 лайма
2 супени лъжици соев сос
кафява захар
Морска сол и прясно смлян черен пипер
1/4 чаша зехтин extra virgin
риба тон филе
1 узряло авокадо, разполовенo, беленo, без костилка и нарязанo


Начин на приготвяне: 

В купа, комбинирайте кориандър, чушлета, джинджифил, чесън, лимонов сок, соев сос, захар, сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин. Разбъркайте съставките заедно.

Поставете тиган на средно висока температура и останалите 2 супени лъжици зехтин в него. Сложете рибата тон щедро сол и пипер. Поставете я в горещия тиган за 1 минута, за да се запече от всяка страна и да се образува лека коричка.

След това залейте рибата със соса и сервирайте с нарязаното авокадо.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)