c2020-ZOOMVP_Tavakolik-Rathausplatz_UE1_RP_c05_A2_Hoch

Филмовият фестивал пред виенското кметство – както никога досега

03 юли 2020

Вече 30 години едно от най-предпочитаните места през летните вечери във Виена е площадът пред кметството. През летните месеци красивата готическа сграда се превръща в изящен декор за филми, балетни и оперни постановки, концерти. Световноизвестни изпълнители оживяват на големия LED екран и многобройната публика може безплатно да се наслаждава на техните класически изпълнения. Освен с богатата си културна програма фестивалът пред кметството е известен и с многобройните кулинарни изкушения, дошли буквално от цял свят – от индийска и индонезийска кухня до австрийски деликатеси като наденички и кайзершмарн.

musikfilm-festival-rathausplatz-2020-rendering-19to1

„Така, както никога досега”

Идеята за фестивал с многобройна публика на пръв поглед изглежда немислима във време, когато коронавирусът упорито отказва да си тръгне. Не и за Община Виена. Защото културата е запазена марка на австрийската столица и неизменна част от ежедневието на жителите и гостите на града. Затова и служителите на общината са подходили креативно и са разработили нова концепция за събитието. Мотото, под което то ще се проведе през тази година, подсказва, че много неща ще бъдат различни, тоест „така, както никога досега”. Организаторите са се постарали да спазят всички изисквания за безопасност и сигурност по време на пандемия без да отнемат от комфорта на публиката.

В рамките на 65 дни от 4 юли до 6 септември любителите на хубава музика ще могат да се насладят на филмовия фестивал пред виенското кметство като площадът този път ще бъде разделен на две зони – едната за кино с 500 места (164 ложи за двама или четирима човека) и една гастрономическа зона с още 500 места.

Мерки за безопасност

Като допълнителна мярка за сигурност зоните за вход и изход са разделени една от друга. Влизането в лятното кино ще е възможно само през един вход и с валиден билет в предварително обявените часове, а напускането ще става през два изхода, за да няма струпване на хора. На много места ще има автоматични диспенсери за дезинфекция на ръцете, както и защитни маски.

Как да бъдем част от публиката

Желаещите да гледат прожекциите на големия 300 кв.м екран могат да резервират своята ложа онлайн ТУК или или директно на информационното бюро на входа, което отваря един час преди влизането на публиката. Ложите осигуряват необходимата дистанция и комфорт и се ползват напълно безплатно. Докато предните редове са предназначени изцяло за любителите на музиката, разположените назад места дават възможност на гостите на фестивала да съчетаят удоволствието от културната програма с чаша вино или вкусна вечеря.

Българите в Австрия/ Die Bulgaren in Österreich

 

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)