Фондация „Арт идеи – Духовна светлина“ организира юбилеен пленер в Мелник

06 април 2017

Фондация „Арт идеи – Духовна светлина“ има за цел да популяризира в България и в чужбина българската култура, история, традиции, етнос и природа. За пореден път председателят на фондацията Габриела Жекова организира пленер за художници от цяла България. Събитието този път се проведе в най-малкия, но изключително красив град Мелник.

В рамките на няколко дни художниците рисуваха, пяха, танцуваха и се забавляваха, гостоприемно посрещнати от домакините в хотел  „Деспот Слав“. Досегът с историята, културата, архитектурата и природата зареди по невероятен начин авторите, вдъхнови ги и те изляха своите емоции в разкошни платна, които те подредиха в прекрасна изложба в последния ден на пленера.

Юбилейният арт пленер, организиран от Габриела Жекова и нейната фондация „Арт идеи – Духовна светлина“ се превърна във вдъхновяващо събитие за малкия град Мелник. Амбицията на организаторите е традицията да бъде продължена и тук да се организират ежегодишно подобни форуми. А най-скорошният проект на групата е гостуване в Италия с цел популяризиране на българското изкуство зад граница.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
фотограф: Антон Хариев
постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)