L1140135

Фондация „КГБ-Клуб на Готините Баби“ отпразнува 5-годишен юбилей

18 май 2017

През 2010 година за пръв път у нас се организира конкурсът „Мисис баба“ – един от многото конкурси за красота. Две години по-късно обаче носителките на тази титла решават да не бъдат поредните, които просто се окичват с някаква корона и създават „Клуб на готините баби“ или КГБ накратко.

Основната цел на този клуб е да подпомага по-слабите, да бъде упора на нуждаещите се.

L1140081

През изминалите пет години Готините баби събират средства, с които да подкрепят студенти с физически увреждания. Чрез кампанията „Колкото повече – толкова повече“ са подпомогнати десетки млади хора с увредено зрение или слух.

Със събраните пари от кампанията, готините баби набавят специфичните пособия, които са нужни за обучението им.

L1140089

През всичките тези пет години „Клубът на готините баби“ организира концерти, като всички средства, събрани от тях, отиват за нуждаещите се деца. По този начин те искат да ги подкрепят в желанието им да учат, но не само. Бабите искат да затворят целия цикъл – не само да подкрепят тяхното учение, но след това да им намерят и работа.

Като се замисля, никак не е чудно това, което правят, та нали именно бабите са тези, които винаги, винаги намират време за нуждите на децата.

Сякаш точно тук е мястото, в което ми се иска да припомня няколко реда от едно трогателно съчинение на третокласник за бабата, което се въртеше из мрежата:

“… Когато ни четат приказки, те не пропускат нищо и никога не казват, че тази книжка вече сме я чели.

Всеки трябва да се старае да има своя баба, защото те са единствените възрастни, които имат свободно време за децата.”

 

Точно толкова всеотдайни са прекрасните дами от „Клуба на готините баби“ и  винаги, винаги намират време за нуждаещите се деца на България. Отново с мисъл за младите те отпразнуваха своя 5-годишен юбилей.

Точно като в къщата на баба, вчера вечерта имаше много домашно приготвени вкусотии(признавам си, че още усещам аромата на домашната баница, приготвена от една от бабите), имаше много топлина и любов, която организаторките раздаваха в изобилие.

L1140127

L1140035

Концертът в Рейнбоу Плаза, в който участваха Гергана Николаева, Деси Добрева, Поли Генова, Йоана Драгнева, Калин Вельов, Владо Димов, Иво Танев, Гери Дончева, Мими Иванова, прекрасните талантливи студенти – Крис и Бена и танцов ансамбъл Бистрица, имаше отново за цел да събере средства и подпомогне повече амбициозни млади хора в неравностойно положение да продължат образованието си, да повишат квалификацията си и по този начин – да се реализират в обществото.

L1140046
L1140060
L1140070

L1140100

Целта, която дамите си поставиха вчера бе да привлекат в организацията си още инициативни и посветени на обществото хора. Омбудсманът на България- г-жа Мая Манолова, която бе специален гост на празника на КГБ, заяви от сцената своята подкрепа и си пожела пред всички скоро да стане баба и пълноправен член на клуба.

L1140041

В нуждата, в помощта и в съпричастието се разбира колко духовно узряло е едно общество. Ако примерът са невероятните дами-членове на КГБ- то тогава не трябва да се притесняваме за духовността ни.

Честит юбилей и не спирайте да правите добрини!

 

Текст: Пепа Попова

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)