unnamed (1)

Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен” отново ще награди българските „благотворци“

25 април 2015

След броени дни предстои церемонията по връчване на годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен”, които се присъждат на хора с доказан професионализъм и високи заслуги в медицината, както и за активна обществена дейност в сферата на здравеопазването. Тазгодишните призове ще бъдат връчени на официална церемония под патронажа на г-жа Маргарита Попова – Вицепрезидент на Република България, на 28 април в „Кемпински хотел Маринела София” от 19:00 часа.

Областите, в които ще бъдат откроени и наградени отделни личности са осем: онкология, онкохирургия, дентална медицина, психология, пациентска организация, здравна журналистика, благотворителност и приятел на фондацията.

Във връзка с предстоящото връчването на престижните награди д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на Фондация „Св. Иван Рилски-Плевен”, споделя: „Вярвам, че успехите в изключително приоритетната сфера здравеопазване имат нужда, както да бъдат подобаващо оценени, така и да бъдат насърчавани. Истината е, че въпреки трудностите в българското здравеопазване има много сериозни професионални постижения, лекари на световно ниво и добри практики, които ни кара да гледаме с надежда напред.”

11

Всеки от наградените ще получи пластиката „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев, изработена специално за годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”. Пластиката представлява фигура на жена, чиято коса прелива в издигнато сърце и е символ на красивата женственост и сила на дамите, преминали операция от рак на гърдата.

Събитието ще бъде уважено от представители на политическия, бизнес и културен елит. По време на официалната церемония гостите ще имат възможност да се насладят на музика в изпълнение на Плевенската Филхармония с участието на Симона Иванова. Водещи на събитието ще бъдат Гери Дончева и Веселин Плачков. Водеща на традиционната благотворителна томбола ще бъде Гергана Малкоданска.

Фондация „Св. Иван Рилски” е благотворителна организация, която от началото на 2012 г. осигурява безплатна стоматологична помощ на възрастни и социално слаби хора и подпомага жени с карцином на гърдата, като им осигурява психологична помощ и финансира операции. Благотворителните инициативи на Фондацията – ежегодни Пролетен и Есенен бал в София и Плевен са вече утвърдена традиция, получила широко обществено признание.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)