11419015-shutterstock_259632248-1467835697-650-53c212670e-1470662175

Фондю с три вида сирена

07 ноември 2016

Най-важното преди всички сирена е комплектът за фондю – нашата  препоръка е основният съд да е от глина – така става най-вкусно!

Необходими продукти за 4 порции:
125 г ементал
75 г топено сирене
50 г синьо сирене
50 мл. бяло вино
1 щип. черен пипер
1 франзела

 Начин на приготвяне
 Франзелата (1 бр) се нарязва на тънки филийки, които се изпичат от двете страни до златисто. Натрошеното синьо сирене (50 г), настърганото сирене ементал (125 г), топеното сирене (75 г), бялото вино (50 мл.) и черният пипер (1 щип.) се изсипват в подходящ съд и се загряват на среден огън, докато започнат да се топят. По време на разтопяването им, сирената се бъркат непрекъснато с дървена лъжица и с кръгообразни движения. Щом консистенцията стане гладка, съдът се премества върху поставката си и се оставя газта да го подгрява непрекъснато, за да не се втвърдят сирената. С фондю вилици се набождат препечените хлебчета и потапят в сирената.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)