
Най-важното преди всички сирена е комплектът за фондю – нашата препоръка е основният съд да е от глина – така става най-вкусно!
Необходими продукти за 4 порции:
125 г ементал
75 г топено сирене
50 г синьо сирене
50 мл. бяло вино
1 щип. черен пипер
1 франзела
Начин на приготвяне
Франзелата (1 бр) се нарязва на тънки филийки, които се изпичат от двете страни до златисто. Натрошеното синьо сирене (50 г), настърганото сирене ементал (125 г), топеното сирене (75 г), бялото вино (50 мл.) и черният пипер (1 щип.) се изсипват в подходящ съд и се загряват на среден огън, докато започнат да се топят. По време на разтопяването им, сирената се бъркат непрекъснато с дървена лъжица и с кръгообразни движения. Щом консистенцията стане гладка, съдът се премества върху поставката си и се оставя газта да го подгрява непрекъснато, за да не се втвърдят сирената. С фондю вилици се набождат препечените хлебчета и потапят в сирената.
Още по темата
-
Телешко печено със зеленчуци
In TASTEТелешкото месо е деликатес, който се харесва на мнозина. Богато е на витамини от група ...
-
Едно уиски, ако обичате!
In FOCUSНима има по-приятен начин да разпуснеш вечерта след напрегнат работен ден от това да си ...
-
Коктейл „Бренди Александър“
In TASTEНеобходими продукти: 50 мл. ликьор какао 50 мл. бренди 50 мл. сметана 16 кубчета лед ...
-
Десет полезни храни за всеки ученик
In TASTEЗа да бъде детето здраво и умно в неговото хранене трябва да бъдат включени продукти, ...
Остави своя коментар през Facebook