538876534433

Фонд от Русия готов да финансира общи предприятия с България

27 септември 2016

Български компании могат да кандидатстват с проекти за финансиране на смесени предприятия в Русия чрез руския Фонд за развитие на промишлеността. Това стана ясно от среща на шефа на агенцията за малките и средните предприятия Мариета Захариева с Александър Ермошин, заместник генерален директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес, който е на посещение в София, информира mediapool.bg.

Фондът разполага с 200 млрд. рубли и отпуска бизнес заеми с лихва от 6.5%, заяви Ермошин.

„Използването на подобен финансов ресурс е в помощ за бизнеса и насърчаване на взаимоотношенията между двете страни“, подчерта Мариета Захариева, цитирана от пресцентъра на агенцията. След изпращането на подробна информация от руска страна за възможностите за кандидатстване, тя ще бъде разпространена от българската агенция до партньорите й.

По думите на Ермошин България може да се включи в специална конференция за малките и средните предприятия, организирана по време на Икономическия форум в Санкт Петербург през 2017 г., и да се акцентира върху страната ни. През тази година партньори са били страните от Латинска Америка.

Идеята е добра и очаквам да се включат широк кръг представители на малкия и среден бизнес от България и Русия, каза Мариета Захариева. Тя допълни, че очаква да бъде изпратена официална покана от руската агенция.

В разговорите участваха и представители на българския бизнес. Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подчерта, че фирмите у нас са силно засегнати от санкциите и са пречка пред разширяването на взаимоотношенията между двете страни.

Руската делегация, която е на посещение в страната, се състои от малки и средни компании от секторите земеделие, храни, дървопреработване, ИТ и други. Предстоят два бизнес форума в Банско и Пловдив, на които ще могат да се запознаят с български компании за партньорство.​

снимка: bestinvestor.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)