Фотоизложба „България – природа, човек, цивилизации“

13 февруари 2015

Тя е подредена, той – хаотичен. Тя е любопитна, той – също. Тя е журналист, той – фотограф. Понякога пък е обратното. Влюбени един в друг, в разликите и приликите си, в живота, в екстремното, в непознатото, в приятелството, в красотата… Наричат комбинацията „скитническо семейство”, пристрастено към пътуванията и се измъчват, ако не дишат праха на пътищата и нямамат „кални спомени“ от това по обувките си. Убедени са, че на път тръгва най-добрата част от човека – търсещата, освободената, истинската.

Румяна Николова и Николай Генов са авторите на луксозния албум „България – природа, човек, цивилизация” на издателство „Сиела”, който бе представен със специална изложба във Vivacom Art Hall на 12.02.2015г. 880 невероятни цветни фотографии, илюстриращи 192-те теми, целящи да разкрият природното, историческото и културното богатство на земята ни.

Загадъчно море, величествени планини, кристални езера, древни крепости и уникални съкровища. Следи от първите хора, бродили из европейския континент, от първото обработвано злато в света, от тайнствени ритуали и мистични традиции. Скални феномени, минерални извори, обиталища на редки животни и магистрали на прелетни птици. Топли, дружелюбни хора, китни села и гостоприемни градове, съхранили миналото и гледащи към бъдещето.

Това е България. Която, трябва тепърва да опознаваме. Стана, в която, както казва самият Николай Генов, на малка площ е събрано невъобразимо разнообразие. Остава само да го открием.

текст: Калина Станева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)