IMG_5796

Фотоизложба „Калейдоскоп“ на Иван Тенев

08 май 2015

Думата „калейдоскоп“ произлиза от древногръцките καλ(ός) (красота, красив), είδο(ς) (форма) и -σκόπιο (инструмент за изследване) или още „уред за наблюдаване на бързосменящи се красиви форми и картини.

IMG_5571

Фотоизложба „Калейдоскоп“ – мигове от красотата на шареният земен свят и неговите обитатели, съхранени от любопитния обектив на „светското огледало“ Иван Тенев – Вселенски Агент.
„Животът е пътуване, пътуването – живот!“ Това е веруюто на Иван Тенев в житейския му и творчески път, превърнал се в лайтмотив на „светската“ Агенция „Тенев“, чиято 25-годишнина отбелязваме през настоящата година.

IMG_5594
Информация на ухо: Пътешествието „Живот“ във всичките му измерения, през смехът и сълзите…
През срещите, разделите, красотите на шарения земен свят и неговите обитатели ни се усмихват от фотографиите на пъстрият „Калейдоскоп“, съхранил отлитащите мигове на Живота през любопитния обектив на Агента…

IMG_5679

„Фотографията е странно нещо – кара те да видиш света през призмата на другия, да усетиш неговата емоция събрана върху фокуса на няколкото сантиметра стъкло, концентрирало върху себе си потенциала на вече отминалото „сега“…“ – сподели Иван Тенев.

IMG_5612

И въпреки че, както се пошегува самият той, и досега не е наясно, поради каква причина, при положение, че обективът е кръгъл, снимките се получават правоъгълни, същата тази фотография, не е просто улавяне на мига, а начин на живот!

IMG_5572

Фотоизложбата „Калейдоскоп“ е подредена в Клуб Галерия на Фоторепортера – София, Бул. „Дондуков“ 1, в подлеза при Министерски Съвет, Източна Порта на Сердика, и ще продължи до 22.05.2015 г.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)