фотоизложба

Фотоизложба с благотворителна цел „Да помогнем на Хриси”

08 септември 2018

Фотоизложба с благотворителна цел „Да помогнем на Хриси” ще бъде открита на 10 септември в сградата на „Мания Тауър“ в Плевен. Ще бъдат изложени фотографии на младото красиво момиче, което се нуждае от помощ. Всеки, който желае, може да помогне, като закупи снимка или да направи дарение по банкова сметка.

Дарителска сметка в ОББ АД, клон Левски:
IBAN: BG89UBBS80021071787740
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Христина Йорданова Йорданова

Изложбата ще продължи един месец и може да бъде посетена всеки ден от 09:00-18:00 часа.

Снимка: Христина Йорданова/Facebook

Снимка: Христина Йорданова/Facebook

32-годишната Христина Йорданова е от с. Козар Белене и има нужда от средства за лечение в чужбина. Когато е едва на 19 години претърпява автомобилна катастрофа, която преобръща живота ѝ завинаги. Вследствие на инцидента получава тежки травми като счупвания на гръбначен стълб, дясно бедро и шест ребра. Оперирана е многократно. Счупването на гръбнака я парализира от кръста надолу и загубва възможността да се движа самостоятелно, от тогава се придвижва с инвалидна количка. Хриси е преживяла общо шест гръбначни операции, като първата е била неуспешна и всяка следваща корекция е направена с цел стабилизиране на гръбнака в областта на травмата. Въпреки опитите младата жена остава с тежко гръбначно изкривяване и това й причинява ежедневни болки на гърба и кръста.

Снимка: Христина Йорданова/Facebook

Снимка: Христина Йорданова/Facebook

Тази година Хриси е провела медицински преглед при проф. Зафер Оркун Токташ, неврохирург от болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. Становището на специалиста е, че с оперативна намеса изкривяването, което има, може да бъде напълно коригирано. Това се случва с поставяне на метални импланти в гръбнака, като по време на операцията ще  бъде направено и трансплантиране на нерви. Ползите от операцията ще бъдат постепенно изчезване на непрестанните болки и възстановяване на чувствителността в долните крайници до голяма степен.

Операцията ще бъде извършена в болница „Медикъл Парк” в гр. Истанбул. За да се случи това са нужни средства в размер на 60 000 лв., с които Хриси не разполага. Сумата включва разходите по операцията – реконструкция на гръбначен стълб и трансплантиране на нерви, както и разходите по транспорт и други разходи по време на болничния престой и по лечението.

снимка: Христина Йорданова/Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)