Фреди Меркюри се „завърна“ победоносно на бял свят

06 ноември 2018

Очаквано за милиони (а и за нас самите), биографичната лента, посветена на живота на легендата Фреди Меркюри – „Бохемска рапсодия“ оглави безпроблемно бокс-офис класацията на Северна Америка.

Продукцията регистрира впечатляващите 50 милиона долара приходи само от прожекции на местна почва за дебютния си уикенд, като само с това възвърна почти цялата си инвестиция от вложения бюджет в размер на 52 милиона долара.

Реми Малек като Фреди Меркюри

Реми Малек като Фреди Меркюри

Ако вземем предвид и дебюта й в страните извън Америка, където бяха събрани още 91,7 милиона, то спокойно можем да кажем, че всички трудности, съпътствали реализацията на филма през годините, определено са си заслужавали.

Както е известно, снимките на „Бохемска рапсодия“ започнаха още преди осем години, като първоначално за ролята на Фреди бе избран не Реми Малек, а Саша Барон Коен, който напусна след скандал. По-късно съдбата му сполетя и режисьора Брайън Сингър, който започна лентата, а малко по-късно, след помирение с продуцентите, се върна обратно на стола си.

Брайън Мей и Роджър Тейлър в компанията на създателите на премиерата/сн: Independient

Брайън Мей и Роджър Тейлър в компанията на създателите на премиерата/сн: Independient

 

В крайна сметка обаче, филмът вече е факт, а високите очаквания напълно бяха оправдани, като можем да посочим, че дебютът му е вторият най-добър старт за биографичен филм въобще. Тепърва пък ще видим дали и продукцията ще е сред безспорните фаворити за Оскарите, като критиците отсега сочат сигурна статуетка за изпълнителя на главната роля Реми Малек.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)