Френската лучена супа на Мариела Нордел

14 юли 2017

Днес е Националният празник на Франция и нека ви представим една много френска и много популярна рецепта – лучена супа. Тази много лесна и проста супа от години разнася по света славата на френската кухня.

Още по темата: Кой победи във Френската революция?

Ето продуктите, които са ви необходими за нейното приготвяне:

4 глави лук /в общи линии по 1 глава лук на порция/
масло
1 телешки и 1 зеленчуков бульон
грапа 
сух хляб
кашкавал

0443f43f-a085-4f8f-b518-30a336601d53

Стартираме с нарязването на лука на полумесеци. Трябва да е нарязан на едро, в никакъв случай на дребно. Задушаваме го в масло, докато съвсем омекне и стане ето така. Е, гледайте видеото, де! За да не загаря, може да се добавя по малко вода. Прибавяме натрошените бульони и малко грапа за овкусяване. Може и друг алкохол – бяло вино или ром.   След като напълно се миксират ароматите, добавяме вода.

9a7e933b-5077-471f-a6ca-cce8b9885dbe DSC_0357

Сухата филия или парче хляб поръсваме с настърган кашкавал. Слагаме лучената супа в огнеупорна купа, отгоре филията с кашкавал и запичаме за малко на включен горен реотан на фурната, докато кашкавала се разтопи.

Ами…това е! И е ужасно вкусна!

автор и водещ: Мариела Нордел

оператори: Кунчо Поляшки и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)