IMG_4369edited

Френска картофена супа Пермантие

05 август 2014

Предлагаме ви рецепта за една супа, която се нарежда между любимите на французите. Особено подходяща е за лятото, като може да се консумира и охладена.

Необходими продукти:
500 гр. картофи
бялата част на 2 стръка праз
1 глава лук
2 моркова
малко целина
сол
бял пипер
букетче от магданоз
1 дафинов лист
корен от магданоз
мащерка
100 гр. сметана
50 гр. масло
нарязан магданоз

Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. На кръгчета, също така, нарежете праза, морковите, целината и лука. Залейте зеленчуците с 1 литър вода, подправете със сол и бял пипер, поставете букетчето от магданоз в тенджерата и варете всичко под капак на умерен огън половин час. След това извадете букетчето и пасирайте супата. Забъркайте в нея маслото и сметаната и загрейте отново, без да оставяте супата да кипне. Поръсете със ситно нарязания магданоз и по желание сервирайте с крутони.

За да научите още интересни рецепти посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: nesrinecookingmania.blogspot.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)