Целувка

Френска целувка… или защо се целуваме с език?!

27 октомври 2017

Казват, че френската целувка е най-страстната от всички. И ако знаехме каква точно е причината да прибягваме до нея на подсъзнателно ниво, то може би това всъщност има перфектната логика. Според специалистите, колкото и красиво да звучи, реално това мъжете и жените да се целуват с език, всъщност няма нищо общо с романтиката… а с еволюцията.

Колкото и красиво да звучи, причината хората да се целуват с език, няма нищо общо с романтиката, а с еволюцията.Според специалиста по репродукция и еволюционна психология от Университета в Кент, д-р Сара Джоунс, това всъщност е най-лесният начин да открием подходящия партньор за продължаване на поколението.

целувка

„Хората нямат толкова развито обоняние, колкото животните. Целувката уста в уста ни позволява да вкусим и помиришем партньора си, да разберем дали имаме различен имунен отговор (реакцията на нашата имунна система към фактори на средата, които имат потенциално патогенно действие). Целувката дава възможност да видите колко различен или пък подобен биохимично е някой с вас“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)