
Това ястие е италианска версия на омлета, популярно в редица райони на страната, особено в Тоскана. Време е да видим как се приготвя и опитаме фритата.
Фритата се приготвя с различни плънки – сирене, зеленчуци, колбас или месо. Може дори да сложите паста или картофите от снощната вечеря. Обикновено се приготвя на тиган, а след това се запича във фурнат.
И така, необходими продукти:
Сирене /у нас по-близко до оригинала ще се получи ако използваме кашкавал/
зеленчуци – каквито имате под ръка, нарязани на дребно
шунка
4 айца
1/2 чаша мляко
пармезан
чери домати
сух босилек
Зеленчуците, нарязани на дребно задушете леко на тиган. След това поставете всички съставки – зеленчуците, шунката и кашкавала в тавичка за печене. Залейте с разбърканата смес от млякото и яйцата. Поставете чери доматите най-отгоре, настъргайте пармезан и запечете на силен огън.
Впрочем италианците не слагат във фритатата продукти, които са много водни. Ястието е сухо, но много вкусно. Подходящо и за закуска и за обяд и за вечеря!
Още по темата
-
Как най-лесно да изчислим колко храна ни е нужна?
In TASTEПостоянно следите калориите си, но вече ви е омръзнало от непрестанното четене на етикети и ...
-
„Варвара вари, Сава пече, Никола гости гощава”
In TASTEТрадициите за трапезата в трите последователни църковни празници – Св. Варвара на 4 декември, Св.Сава ...
-
-
Фенел, финокио или див копър? Решете сами!
In TASTEЧували ли сте за фенел? Финокио? Е поне за див копър сте чули! Коренът, листата ...
Остави своя коментар през Facebook