a2ecc70c3e50t

Фритата от Пиза

17 ноември 2017

Това ястие е италианска версия на омлета, популярно в редица райони на страната, но най-добрите му вариации може да опитате в Пиза. И след като вече наклонихме сетивата си, гледайки едно от чудатостите на света – кулата в Пиза, време е да опитаме фритата.

23473160_10155208362977532_4996333330481688661_n

Фритата се приготвя с различни плънки – сирене, зеленчуци, колбас или месо. Може дори да сложите  паста или картофите от снощната вечеря. Обикновено се приготвя на тиган, а след това се запича във фурнат. 

И така, необходими продукти: 

Сирене /у нас по-близко до оригинала ще се получи ако използваме кашкавал/
зеленчуци – каквито имате под ръка, нарязани на дребно
шунка
4 айца
1/2 чаша мляко
пармезан
чери домати
сух босилек

Зеленчуците, нарязани на дребно  задушете леко на тиган. След това поставете всички съставки – зеленчуците, шунката и кашкавала в тавичка за печене. Залейте с разбърканата смес от млякото и яйцата. Поставете чери доматите най-отгоре, настъргайте пармезан и запечете на силен огън.

Впрочем италианците не слагат във фритатата продукти, които са много водни. Ястието е сухо, но много вкусно. Подходящо и за закуска и за обяд и за вечеря!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)