
Спанакът е вкусен и много, много полезен. Постепенно навлизаме в сезона му, затова решихме да ви представим днес пролетна рецепта с този зеленчук.
Небходими продукти:
2 бр. яйца
0.500 кг пресен спанак
1к.ч. ориз
100гр. сирене
1 лук
1 склидка чесън
чер пипер
къри
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме ориза и варим с 3к.ч.вода.Измиваме спанака и нарязваме на тънки ленти.Във нагорещен голям тиган слагаме мазнина и запържваме ситно нарязания лук и спанак.След като са готови изсипваме в купа.Прибавяме двете разбити яйца,натрошеното сирене,сварения ориз и подправките.Объркваме добре.Загряваме тигана/дъното на тигана е 15см/ и слагаме растителна мазнина,след като загрее изсипваме половината от сместта.Пържим докато се зачерви фритата отстрани.Изваждаме от тигана като леко я приплъзваме в голяма чиния.Слагаме тигана върху чинията и обръщаме.Пържим до готовност.Сервираме с кисело мляко.
Сместта е за две порции.
Още по темата
-
Супа от коприва и люти чушки
In TASTEНеобходими продукти: 2-3 шепи прясна коприва 1 глава лук 3-4 стръка пресен джоджен 1-2 броя ...
-
И любимият алкохол на българина е…
In TASTEВ един от най-горещите летни сезони, застигали родните географски ширини напоследък, логично все по-често посягаме ...
-
Бонбони от фурми и сурови ядки
In TASTEНеобходими продукти: фурми – 250 г кашу – 50 г сурово бадеми – 100 г ...
-
Зеленчукова супа с прясно песто по италиански
In TASTEНеобходими продукти: За супата: 2 супени лъжици зехтин 1 средна глава лук, нарязан 2-3 стръка ...
Остави своя коментар през Facebook