Фронтменът на The Prodigy Кийт Флинт се е самоубил

05 март 2019

Още една шокираща новина долетя от световните среди, след тази за смъртта на Люк Пери. Фронтменът на култовите The Prodigy Кийт Флинт е бил намерен мъртъв в дома си във Великобритания. Според властите, обстоятелствата около кончината на 49-годишния изпълнител не са подозрителни, като според непотвърдена информация, най-вече от страна на колегите, се е самоубил.

The Prodigy

Групата, която трябваше да обиколи САЩ през май, потвърди смъртта му в изявление, в което нарича Флинт „истински пионер, новатор и легенда“. В пост на официалния акаунт на The Prodigy, приятелят на групата Лиъм добави: „Не мога да повярвам, че казвам това, но нашият брат Кийт е прекратил живота си през уикенда. Аз съм шокиран от гняв … ядосан, объркан и сърцето ми е разбито.“

Кийт Чарлз Флинт е роден 17 септември 1969 г. Звездата има нещастно детство в Брейнтри, Есекс, враждувайки с родителите си, които се разделят, когато той е малък. Открояващо се момче с дислексия, той напрекъснато нарушава дисциплината в клас и заради това е изхвърлен от училище на 15-годишна възраст.

The Prodigy

В края на 80-те се среща с бъдещия си колега Лиам Хаулет по време на парти през 1989 година. Музикантът се превръща в едно от лицата на Britpop културата през 90-те години, когато енергичният му танцов стил и пънк прически го превръщат в един от най-разпознаваемите герои на течението. Неговата група става изключително известна покрай парчета като Firestarter, Breathe и Smack My B **** Up.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)