Фюри детронира Кличко

Фюри детронира Кличко

29 ноември 2015

27-годишният британец Тайсън Фюри сложи край на превъзходството на Владимир Кличко при свърхтежките боксьори. То продължи 9 години, 7 месеца и 8 дни и бе второто в историята след това на Джо Луис.В Дюселдорф обаче, Тайсън Фюри спечели с пълно единодушие на съдиите 115-112, 115-112, 116-111.

Сензацията дойде в снощи от Дюселдорф в късните часове. Владимир Кличко, шампионът в тежка категория от девет години насам, загуби коланите си  WBA-IBF-WBO. Украинецът е победен от младият и многообещаващ боксьо Тайсън Фюри. Без загуба в 25 мача, Фюри спечели световната титла в първата си възможност и се превърна в новия господар на ринга. Владимир Кличко претърпя четвъртото поражение в кариерата си и първото от  единадесет години.
Фюри приложи тактиката да изчерпи силите на Кличко и редуваше комбинациите си именно в тази посока. Усещайки, че мача му се изплъзва, украинецът се хвърля в последния кръг с цялата си енергия, но без успех. На 39 г. той продаде трите си световни колани. Тайсън Фюри триумфира!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)