11198985_369217569944065_846738892_n (1)

Хайвер по Боженски

03 май 2015

В днешния ден ще ви представим една рецепта, колкото бърза и лесна за приготвяне, точно толкова и вкусна. Когато попаднахме в непокътнатия от времето архитектурен и етно резерват Боженци, отседнахме да похапнем в механата „Тука е така“. Тази гозба от менюто веднага ни впечатли. Попитахме собственика на заведението, който приятелски наобикаляше гостите си какво е това. А той отговори простичо и убедително: “ С това съм израсъл. И хапвам до ден днешен!“ Любопитството ни доведе моментално до поръчване на Боженския хайвер. И след като се убедихме колко е вкусен,  разпитахме собственика за рецептата. Той я сподели специално за вас, читателите на In Life:

11185743_369218326610656_1907664461_n

Продукти:
100г. краве масло;
200г. натрошено сирене /предварително изиснато във вода и обезсолено/;
сметана;
копър;
чесън;
чер пипер

Начин на приготвяне:

Сиренето и маслото, което е леко разтопено предварително, се намачкват и разбърват. Добавя се малко сметана. Към получената смес се прибавя нарязаният на ситно копър и счуания чесън. Доовкусява се с чер пипер. Приготвената смес се охлажда за известно време в хладилниа, за да се стегне.
При сервиране се декорира с маслини и счукани орехи.

11178619_369217493277406_2146842285_n (1)

Задължително се сервира с топла питка или хляб. Чудесно мезе и за ракия и за бервено вино. В Боженци харесват и двете напитки за своя хайвер. Да ви е вкусно! 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)