5406924501_71bc502965_b

Халва от грис и сирене по турски

24 октомври 2018

Необходими продукти:
масло – 125 г
грис – 2 в.ч.
сирене – 200 г средномеко и обезсолено
захар – 1 и 1/2 в.ч.
прясно мляко – 1 и 1/2 в.ч.
вода – 1 и 1/2 в.ч.
ванилия – 1 пакетче

Вижте още: Tарталета от грис с ябълки и карамелен крем

Начин на приготвяне:
Вземете тиган с незалепващо покритие, сложете маслото да се разтопи, като бъркате от време на време. След като маслото се е разтопило, сипете гриса и го запържете. Той ще поеме цялото масло и ще стане на трохи. Добавете захарта и продължете да запържвате около 2 минути. След което добавете сиренето, накълцано предварително на дребни кубчета. След като сме запържили и захарта, и сиренето, сипете сместа от студена вода, студеното мляко и ванилията. Оставете да се стегне на ниска степен на котлона, като оставите консистенцията по ваш вкус.

снимка: Flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)