Халил Рафати

Халил Рафати: „Забравих да умра“

11 ноември 2018

Вероятно се питате кой е Халил Рафати и защо казва „Забравих да умра“. Всъщност това е заглавието на неговата книга, а той е човек, който е успял да мине през ада, да спре хероина и да стане милионер. Звучи невероятно, но тъкмо затова неговата история представлява интерес. Предстои премиерата на книгата, която ще се състои на 15 ноември в културно пространство „Книгата/The Book” от 18:30 часа.

„Забравих да умра“ от Халил Рафати се издава от издателска къща „Жануа’98”. Преводът е на Даня Доганова.

На преставянето ще вземат участие Стефан Бакалов, началник на отдел „Борба с наркотрафика“ – митница аерогара София, и Весела Тотева – журналист, бивш наркозависим и основател на фондацията „От другата страна“.

„Напивах се почти всеки уикенд. Децата от квартала знаеха, че майка ми излиза вечер в десет и половина и къщата остава без надзор от възрастни. Не говоря за добрите деца, а за хлапаци като мен – пренебрегнати, оставени на произвола на съдбата, търсещи своето място под слънцето. Ако някой ми предложеше чаша или бутилка алкохол, изпивах я веднага. След това започнаха да ми предлагат хапчета – барбс, амфети, каквото дойде. Поглъщах ги и тях. Бях навършил четиринадесет, когато баща ми се върна да живее вкъщи и изгони майка ми. Тя си взе апартамент под наем и аз прекарвах повечето време там. Правех я на луда с постоянните бели, в които се забърквах, докато накрая един от приятелите ѝ ми каза ясно, че не съм желан повече в апартамента. Подкани ме да напусна и да не се връщам никога повече…

Натъжавам се, когато си помисля как без малко щях да пропилея всичко това. Бях довел живота си до такава разруха, че се провалих дори в опитите си да се самоубия. И сред цялата тази лудост, Божия милост и красиво изцеление, които преживях през последните дванайсет години, забравих да умра. Сега винаги ще помня да живея.“

Корицата на книгата „Забравих да умра“ (Жануа'98, 2018)

Корицата на книгата „Забравих да умра“ (Жануа’98, 2018)

За книгата от издателите:

Халил Рафати е лектор, автор и предприемач в областта на здравословния начин на живот. Бил е автокозметик, дърводелец-мебелист, консултант по рехабилитация, детегледач, развеждащ кучета, управител на ресторант и наркодилър. Днес той е собственик на Malibu Beach Yoga и SunLife Organics – бързо разширяваща се верига барове за натурални сокове и смутита в Калифорния. Основател е на Riviera Recovery – пансион за наркозависими и алкохолици в процес на рехабилитация – и член на настоятелството на манастира „Ташилунпо“ в Билакупе, Индия.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: instagram.com/iforgottodiebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)