Харви Уайнщайн

Харви Уайнстийн спечели първата битка с #Me Too

11 януари 2019

Скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн успя да спечели първата битка от задаващата се война, в която ще е основен обвиняем по темата за сексуалния тормоз в киното. Американски съд отказа да даде ход на иска на една от предполагаемите му жертви – актрисата Ашли Джъд, като уточни, че тя би могла единствено да повдигне обвинение за клевета.

Както е известно, звездата обвини Уайнстийн, че е саботирал кариерата й, след като тя е отблъснала сексуалните му желания и в резултат той я е „очернил“ пред колеги в бранша. Като пример, Джъд посочи, че първоначално е била избрана да участва в култовата трилогия на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените“, но след намесата на продуцента, режисьорът е предпочел да се откаже от нея.

В миналото двамата дори не криеха близките си отношения.

В миналото двамата дори не криеха близките си отношения.

Съдия от федералния съд в Лос Анджелис определи, че калифорнийското законодателство не е обхващало случаите на посегателства в професионалните отношения между актриси и продуценти. Направените допълнения след подаването на иска на Ашли Джъд нямат обратна сила. В забележка той уточни, че не определя дали Ашли Джъд е била тормозена сексуално „в разговорния смисъл на думата“.

Това обаче не облекчава особено положението на Харви Уайнстийн. Още през май той ще бъде съден в Ню Йорк по пет обвинения, включително и изнасилване. Продуцентът продължава да поддържа версията си, че никога не е нападал въпросните жени и без да отрича сексуалните взаимоотншения, твърди, че всичко е ставало с тяхно съгласие.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)