upload-2016-07-30T235356Z_1559401189_S1BETSQKBSAA_RTRMADP_3_ENTERTAINMENT-HARRYPOTTER-pic830-830x460-37076

„Хари Потър и прокълнатото дете“- краят на сагата

02 август 2016

Постановката „Хари Потър и прокълнатото дете“ и едноименната осма книга от поредицата ще сложат точка на сагата за най-известното дете-магьосник в света. Това заяви създателката му Дж. К. Роулинг на премиерата на спектакъла в Лондон през уикенда, цитирана от „Ройтерс“.

Хари, синът му Албус и Джини

Хари, синът му Албус и Джини

Дългоочакваният му дебют в петък вечер напълни лондонския Уест Енд с вещерски шапки, наметала и метли за въображаемия спорт куидич и не разочарова почитателите. Всъщност в пиесата Хари вече е голям мъж – преработен служител в Министерството на магията, който трябва да се грижи за трите си деца. Билетите са разпродадени до пролетта на 2017 г.
Хиляди фенове на поредицата обсадиха и книжарниците в събота полунощ, за да се сдобият с текста, наречен „осма книга“ в поредицата. Благодарение на предпродажбите на големите книжарници тя стана бестселър още преди да се появи. На български „Хари Потър и прокълнатото дете“ ще се появи на 13 октомври, обявиха издателите й от „Егмонт“.

Много фенове на сагата се бяха събрали

Много фенове на сагата се бяха събрали

Не, не„, отвърна Роулинг, запитана дали това е началото на нова глава от историята за Хари Потър. „Той преминава през много премеждия в двете постановки и мисля, че това е краят. Идва време на новото поколение„, каза писателката и допълни, че е въодушевена от реализацията на „Прокълнатото дете“, но „това е краят за Хари„.
Под „две постановки“ британката визира двете части на спектакъла, който има впечатляваща дължина от 5 часа с антракт. Излизащите от „Палас тиътър“ обаче заявиха, че видяното отговаря на очакванията им и високите оценки, поставени от критиката. „Бе магично. Държа ме на нокти през цялото време. Те трябваше да отговорят на много високи очаквания и успяха„, заяви пред „Ройтерс“ 32-годишен британец.

Не искам да пиша повече романи, но това e нещо специално за публиката, допълни Дж. К. Роулинг в интервюто си пред „Ройтерс“.

Рон Уизли, Хърмаяни Грейнджър и Роуз Грейнджър-Уизли в "Хари Потър и прокълнатото дете"

Рон Уизли, Хърмаяни Грейнджър и Роуз Грейнджър-Уизли в „Хари Потър и прокълнатото дете“

Гладните за приключения в магическия свят на писателката обаче ще се порадват и на филма „Фантастични зверове и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн, чието действие се развива десетилетия преди появата на Потър. Премиерата на екранизацията по едноименния роман е през ноември и ще бъде предшествана от откриването на нов увеселителен парк с героите от поредицата. Продуцентите готвят и две продължения.

Източник: dnevnik.bg
Снимки: Charlie Gray 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)