georgia1

Хачапури по грузински

25 май 2018

Необходими продукти:
брашно – 300 г
мая – ½ пакетче суха
сол – 1 ч.л.
захар – 1 ч.л.
яйца – 2 бр.
сирене – 200 г
кашкавал – 100 г
олио – 2-3 с.л.
масло

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното, добавете солта, захарта и маята. Налейте хладка вода и омесете меко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса. Задушете ситно натрошеното сирене с олиото. Втасалото тесто разделете на две топки. От всяка топка оформете лодки. Напълнете с плънката от сиренето. Поръсете с настърган кашкавал. В средата на всяка хачапура направете кладенче и чукнете по едно яйце. Сложете хачапурите в намазнена тава и изпечете до златисто. Преди поднасяне добавете по бучка масло.

снимка: viaggiarecongliocchiali.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)