This is Boris Becker's 'abandoned 13 million GBP mansion in Majorca.

Хипар се самонастани във вилата на Борис Бекер в Майорка

31 май 2018

44-годишен хипар се нанесе в имението на Борис Бекер в Майорка, след като банкрутиралата тенис звезда остави имота да пустее. Брадатият бохем Джордж Берес дори обяви, че планира за “спаси” ваканционния дом на бившия №1 на испанския остров. Бекер така и не успя да го продаде през миналото лято за 13 милиона долара и го изостави на произвола на съдбата. Мъжът заяви, че възнамерява да “вдъхне нов живот” на изоставената собственост и вече е почистил плевелите и е изнесъл боклука заедно с няколко свои приятели, за които се смята, че ще живеят с него.

00727004

Миналата седмица Джордж Берес посреща германски репортери в имението, сякаш си е у дома. Оказа се, че той дори не е знаел, че то принадлежи на германската тенис легенда. Хипито обяснил, че търси запустели къщи, в които се нанася, докато не го изгонят. През останалото време живеел в каравана.

hipibek2

Всъщност – прословутата вила в Майорка, която Бекер купи още през 1997 г. по време на активната си спортна кариера, се превърна в една от причините за финансовите му затруднения. Бекер придоби луксозното имение за около 1 милион евро и продължи да влага купища пари за издръжката му. Вилата трябваше да се превърне в семейно гнездо за Бекер, съпругата му Барбара и децата му. Идилията обаче продължи твърди кратко – още през 2000 г. испанските власти започнаха разследване по съмнения за това, че осем от сградите, построените на терена от 2,6 хектара, са изградени без разрешение за строителство. През 2003 г. няколко от тях бяха съборени след постигнатото извънсъдебно споразумение.

hipibek3

„Да строиш на Майорка е пълен кошмар“, заключи тогава Бекер. Шест години по-късно той обяви вилата си за продажба, но купувач така и не се намери за тези 12 години.

hipibek7

На територията на имението Джордж Берес и неговите свободолюбиви приятели планират, не само да живеят, но и да отглеждат плодове и зеленчуци, да провеждат лекции за възобновяемите енергийни източници, както и да дават подслон на свои съмишленици. Поне докато съседите не подадат колективна жалба срещу тях. Но, поне засега, новите „наематели“ явно не им пречат.

по материали на sportal.bg, tatler.ru
снимки: tatler.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)