pxqrocxwsjcc

Хлебно руло с плънка от песто, пармезан и чесън по неаполитански

21 февруари 2019

Необходими продукти:
брашно – 500 г
прясно мляко – 250 мл
захар – 15 г
мая – 7 г суха (1 пакетче)
масло – 50 г
сол
жълтъци – 1 бр. за намазване

За плънката:
босилек – 50 г (пресен)
пармезан – 100 г
кедрови ядки – 50 г
чесън – 2-3 скилидки
зехтин – 75 мл
сол

Вижте още: Зеленчукова супа с прясно песто по италиански

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая и захарта. Направете кладенче. Стоплете леко млякото заедно със маслото, докато се разтопи. Ако е горещо, изчакайте да поизстине и придобие телесна температура – 37 градуса.
Налейте в кладенчето маслото с млякото и замесете тесто, в което малко по малко вкарайте солта. Оставете го да почине 20 минути, а през това време си пригответе пестото. Поставете в блендер листата от босилека, като отстраните дръжките предварително. Добавете чесъна и кедровите ядки и пуснете да се смели всичко на ситно, но внимавайки да не стане на каша. Налейте зехтина, настържете на много фино ренде пармезана и разбъркайте. Тестото разточете на фина кора върху набрашнен плот. Намажете го със босилековото песто и завийте на руло. Краищата му подпъхнете навътре. Прехвърлете рулото в подходяща тава, покрита с хартия за печене или намазнена. Оставете на топло да втаса и удвои обема си за около 1 час или час и половина. Загрейте фурната до 180 градуса, рулото намажете с разбит с малко вода жълтък и изпечете до златисто (около 30-35 минути). Щом извадите от фурната, изчакайте да изстине и нарежете на филийки.
Поднесете с любимо ястие или салата.

Снимка: Тastemade.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)