Sun-Dried-Tomato-Provolone-Bread

Хляб със сушени домати по провансалски

14 май 2019

Необходими продукти:
брашно – 2 и 1/2 ч.ч.
яйца – 4 бр.
зехтин – 2/3 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакетче
кашкавал – 1/2 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сушени домати – 6 бр.
сух босилек – 1 щипка
суха мащерка – 1 щипка
сол

Вижте още: Плетен еврейски хляб

Начин на приготвяне:
Нарежете сушените домати на малки парченца. Пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и смесете. Разбийте яйцата с мискер, добавете към тях киселото мляко, сол на вкус, босилека, мащерката и зехтина, и продължете да разбивате с миксера. На части добавяйте и брашното. Прибавете сушените домати и кашкавала, и разбъркайте с лъжица много добре. Намажете с олио форма за кекс и я набрашнете. Изсипете сместа и я загладете. Печете на 180 градуса до готовност.

Снимка: Tasteofhome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

  • 10218365-shutterstock_306233042-650-d8c1c12cc7-1484652518

    Ягодово парфе

    In TASTE

    Сезонът на ягодите е и мисля, че трябва да се възползваме максимално! Ягодите са прекрасен ...

  • Картофен хляб

    Картофен хляб

    In TASTE

    Необходими продукти: 1/2 ч. картофено пюре 1/4 ч. масло 1/4 ч. захар 2 яйца 1/4 ...

  • Щолен

    Коледен Щолен

    In TASTE

    Щоленът (на немски: Stollen) е вид традиционен за Германия сладкиш с формата на хляб, който ...

  • o-POLENTA-facebook

    Полента

    In TASTE

    Полентата е ястие, което може да се приготви от всякакъв вид царевично брашно. Според някои ...

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)