Sun-Dried-Tomato-Provolone-Bread

Хляб със сушени домати по провансалски

14 май 2019

Необходими продукти:
брашно – 2 и 1/2 ч.ч.
яйца – 4 бр.
зехтин – 2/3 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакетче
кашкавал – 1/2 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сушени домати – 6 бр.
сух босилек – 1 щипка
суха мащерка – 1 щипка
сол

Вижте още: Плетен еврейски хляб

Начин на приготвяне:
Нарежете сушените домати на малки парченца. Пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и смесете. Разбийте яйцата с мискер, добавете към тях киселото мляко, сол на вкус, босилека, мащерката и зехтина, и продължете да разбивате с миксера. На части добавяйте и брашното. Прибавете сушените домати и кашкавала, и разбъркайте с лъжица много добре. Намажете с олио форма за кекс и я набрашнете. Изсипете сместа и я загладете. Печете на 180 градуса до готовност.

Снимка: Tasteofhome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)