CaramelizedOnionCheeseBread1

Хляб с карамелизиран лук и сирене чедър

10 януари 2019

Необходими продукти:
брашно – 500 г + за доизмесване
прясно мляко – 250 мл
мая – 15 г жива
захар – 2 с.л.
сол – 1 с.л.
масло – 15 г
зехтин – 25 мл
лук – 1 глава (средна)
сирене чедър – 100 г
розмарин

Вижте още: Кашкавален хляб

Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете с щипка сол до омекване в зехтина и маслото. Сипете едната лъжица захар и бъркайте до получаване на карамелен загар. Оставете да се поохлади. Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете половината от млякото – леко затоплено. Предварително натрошете в него маята и разтворете заедно с другата лъжица захар. Изчакайте 8-10 минути, за да шупне. Сипете в кладенчето останалото леко затоплено мляко, мазнината от лука и настърганото сирене. Замесете меко тесто, към което си добавяйте по малко брашно, за да не ви лепне. В процеса на месене сложете лука и розмарин на вкус. Щом получите еластична и гладка топка тесто, поставете я в поджодяща тавичка, покрита с хартия за печене. Поставете тавичката във фурна, печете на 180 градуса до тъмно златиста коричка – около 30 минути.

Снимка: Portandfin.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)