Хмутовете, които излязоха от шкафа

03 октомври 2017

Едра плетка, Е не, Хич не ми пука, На нищо не прилича, Обаче и Например… Това са само част от имената, на едни чудновати създания, които „мърдат, но от вятъра“ и живеят накрая на един изоставен град… Хмутовете. Те всъщност първоначално са живяли в един шкаф. А още по-преди – във въображението на една крехка (но само физически), щура и усмихната особа, която не спира да измисля чудновати истории, случващи се на чудновати персонажи…

TON_3722

Помним я още от времето, когато ни запознаваше по възможно най-забавния начин с…ВРЕМЕТО по Нова Телевизия и изобщо не можеше да бъде поставена в каквито и да било рамки, норми и очаквания.
Тя е Ирен Леви, а нейните Хмутове радват малки и големи и ни карат за малко да усетим, че тук и сега всичко е толкова истинско, че чак доскучава и за това, хич не е лоша идея да се преселим в един измислен свят.
За това, на премиерата на книгата ни помогнаха и две добри приятелки на авторката – актрисата Стефания Колева и Богдана Трифонова, позната най-вече като свежият утринен глас на БГ Радио.

TON_3700

Сравняват „Хмутовете“ с Муминтроловете на Туве Янсон, а тандемът Ирен Леви и илюстратора Тодор Ангелиев – Тоци  – със Семпе и Госини, но истината е, че  те са си наши, специални и нямаме търпение да ги дочетем…

Още нимки от премиерата може да видите ТУК!

репортер: Калина Станева
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Деян Дяков
фотограф: Антон Хариев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)