Холандското имение на Мариела Нордел

21 януари 2016

Очарование, замах и романтика! Това са усещанията, които те завладяват още в първите минути, в които прекрачваш прага на този вълшебен дом. Мариела винаги посреща гостите си с широка усмивка и топъл поглед, които на секундата те предразполагат и те въвежда в един свят от стил и нежност. Точно както се почувствахме и във софийският й дом при градинката на Кристал, който имахме възможността вече да ви представим. Към това трябва да добавим задължително и настроението на съпруга на кулинарната „дива“ и бизнес дама – Симон.

DSC_0341

Имението се намира в градчето Нийде, съвсем близо до границата с Германия, но немските усещания не са повлияли никак при оформлението на този дом. Той е типично холандски, създаден и декориран с типичните усещания на нидерландската култура на обитаване и стил.

DSC_0415

Широката метална порта се отваря и те потапя в друго измерение, в едно пространство, създадено с много стил и любов. Голямата градина притежава всичко онова, което превръща този имот в истинско имение – широки пространства, кътове за отдих и релакс, басейн и романтично пространство около него, езеро с мостче за… щастливи въздишки. Дори и през този сезон, когато градината е заспала в своя зимен сън, си личи колко добре поддържана и красива е тя. Мариела умишлено не е изрязала прецъфтелите хортензии, за да й напомнят за слънчевите летни дни и горещи емоции.

DSC_0443

Камерата обича хубавите неща и докато се разхождаме, попадаме на едно много специално дървено буре. То е част от скандинавското миналото на Мариела, но тя го е превърнала в атракция и в новия си дом. Палиш огнището в него, затопляш водата и се потапяш, докато навън вали сняг… И в подходящ акомпанимент тя ще приготви сельодка и пушени рибни плата. И водка, за блясък в очите…Много се получава!

DSC_0437

А сега да открехнем вратата на къщата и… да вкусим романтика на n-та степен! Широки и щедри пространства, удобни и прекрасно декорирани зони, сгряващ огън от камините, прекрасни декорации на кътовете и много изкуство.  Мариела от години преследва произведения на изкуството по цял свят и тук е успяла да ги подреди в една незабравима конфигурация. Не липсват и картини от България, защото тя се чувства българка, независимо от горещия генетичен микс, който носи – слънчева Куба, студена Швеция, гореща Испания и сега… романтична Холандия!

DSC_0427

Дневната зона е решена в много кътове – нежен сет с дивани пред телевизора, на който винаги е пуснат кулинарен канал, корнер пред камината, любим на семейство Нордел, тържествена трапезария с библиотека и много картини, втора трапезария с медни детайли и изискани свещници и любимата на Симон зона за игра на шах и среща с приятели.

DSC_0418

DSC_0419

Вторият корпус на къщата съдържа апартамент за гости, просторна втора дневна и кабинетът на Мариела. Тук тя прекарва часове от деня си в работа, комуникации и реализация на бликащите идеи. Спалните… не успяхме да преброим! Има също и фитнес и апартамент за кучето Бил Клинтън, сервизни помещения, гаражи… Не успяхме да обходим всичко, признаваме си. А, да! И стая за котарака Путин, който отлично се разбира с Бил Клинтън!

DSC_0422

За новото си кулинарно шоу, съвместно с In LIFE TV – KE PASA, Мариела Нордел е направила невероятно студио. В него тя се вихри до насита – комбинира продукти, представя рецепти и се чувства прекрасно! Под звуците на AC/DC, естествено!  Е, понякога припява и арията „Каста Дива“ от операта „Норма“! Култово изпълнение, останало й на подобаващо високо музикално ниво от времето, когато е кандидатствала в Консерваторията…

DSC_0434

Всичко това, и още, и още ще имате възможността да видите в детайли в нашето съвместно кулинарно шоу – KE PASA!
Как си? Прекрасно и романтично! Защото Мариела е Мариела!

текст: Валерия Симеонова
снимки: Симеон Симеонов
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)