Холивуд сами се биха в борбата срещу Тръмп

28 февруари 2017

Едно от най-големите огнища на „антиТръмп“ настроение е Холивуд. То не бяха именити артисти с открити политически послания, то не бе Мерил Стрийп като говорител,/поне да се беше облякла като хората за церемонията!/…. Едно бе ясно! Поредните награди Оскар – кулминацията на Холивуд събитията, следваше да се превърне в уникална трибуна на атаките срещу Тръмп.

о39

В общи линии до определен момент церемонията представляваше точно това - политизирано шоу, в което не спираха да се прокрадват подигравки, предизвикателни реплики и какво ли още не срещу политиката и персоната на Доналд Тръмп. И макар събитието малко или много да премина по обичайния за церемонията начин, шегите и критиките насочени към него бяха водещ мотив по време на цялото шоу.

618x597

Няколко от изявленията на главните действащи лица бяха насочени срещу омразата и крайните възгледи, срещу отхвърлянето на емигрантите в Америка, и засягаха пряко или косвено политиките на Тръмп. Но директно с президента се шегуваше най-вече водещият Джими Кимъл, който за пръв път водеше „Оскарите“.

Още в самото начало Кимъл започна да се шегува както със самия Тръмп, така и с политическото разделение в Щатите.  „Помните ли как миналата година мислехме, че „Оскарите“ са расистки?“, започна Кимъл. „Сега това предаване се гледа на живо от милиони американци и по цял свят в над 225 страни, където ни мразят“.

„Минаха два часа от шоуто, а Доналд Тръмп още не е написал нищо в Twitter„, шегуваше се Джими Кимъл по-късно в програмата и от сцената написа съобщение на Twitter профила на президента„Мерил те поздравява“.

А след като шведският оператор Линус Сандгрен прибра статуетката си за заснемането на „Ла ла ленд“, Кимъл го изпрати от сцената с думите „Съжаляваме за случилото се в Швеция“ (по повод терористичния атентат в страната, който Тръмп си измисли). По-рано през деня режисьорите на петте чуждоезични филма, номинирани за „Оскар“, излязоха с общо изявление, в което осъждат „тенденцията за фанатизъм и национализъм в САЩ и други страни“.Сред тях беше и иранецът Ашгар Фархади, който бойкотира церемонията по „Оскарите“, макар че не просто беше номиниран, но и в крайна сметка получи наградата за филма си „Търговският пътник“. Причина за бойкота му е забраната на Доналд Тръмп в страната да влизат граждани на предимно мюсюлмански държави. Фархади все пак беше оставил реч, която беше прочетена при връчването на статуетката и определяше забраната като „безчовечна“.

И след като Холивуд за малко да преобърне тренда и направо да съсипе Тръмп….и започна истинското шоу! И ако някой си мислеше, че наградите ще бъдат запомнени с анти Тръмп говоренето, жестоко се бе излъгал. Прожектирането на живи хора в клипа в памет на звездите, напуснали кино-света през годината изобщо не бе достатъчен резил.

66027.jpg.pagespeed.ce.z2w4XiCTq-

Наградата за най-добър филм и съответния Оскар винаги си е кулминацията. И този път тя бе повече от атрактивна! Направо по холивудски главозамайваща! Победител е…Страната Ла-Ла. Аплодисменtи, речи. Ооо, не! Грешка! Победител е Лунна светлина….

Ето този сценарий дори и в най-известните холивудски продукции не е правен. Всички говорят за големия гаф и за това, че той е наистина безпрецедентен и много скандален. И кой е победителят от всичко това – Тръмп! Холивуд в стремежа си да оплюва със всички средства политиката на новоизбрания с мнозинство и абсолютно легитимно президент, така се изложи, че ще трябва да дава показания пред света още дълго време.  И сега…Прайс уотър хаус били виновни, нещо водещите се объркали, ама то….

Цяла вечер се подиграваха на Тръмп и накрая сами се биха с абсурда, който допуснаха за най-емблематичната си награда. Направо като филм, режисиран от Тръмп в стил „Тръмп победи“ – при това в Холивуд!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)