w9nnlcxhdoyddzletxbompl

Хороскоп за месец август 2017

31 юли 2017

Звездната картина през месец август е много интересна и планетарните разположения внасят много динамика. На 7 август предстои второто лунно затъмнение, а на 21 август – пълно слънчево затъмнение. Лунно затъмнение има само по време на Пълнолуние, а слънчево – на Новолуние. Затъмненията от астрологична гледна точка са белег за важни еволюционни промени и събития, но най-вече при хората, в чийто личен хороскоп те правят точни аспекти към рождените планети. Заедно със Слънцето през този месец транзитира и Марс през знака Лъв. Те активират както във физически аспект, така и ежедневните дела и взаимоотношения най-силно при родените под знака на Лъва. Лъвовете ще усетят прилив на енергия, ще бъдат по-активни и смели, ще действат със замах. Ще се повиши и желанието да предприемат рисковани начинания и да се забавляват. Хармоничният аспект на Слънцето и Марс с планетата на късмета Юпитер ще им носи много късмет и възможности за успехи и придобивки.

През този месец Меркурий в знака Дева отново има ретроградно движение. На 12 и 13 август той забавя своето движение и е в стационарна фаза, а от 14 август до 4 септември е ретрограден и следват отново два дни (5 и 6 септември) стационарна фаза. Планетите в Космоса се движат само директно и това ретроградно движение на практика е илюзорно. Но забавянето на движението й създава впечатлението, че се връща. Меркурий е планета на интелекта и комуникациите. Управлява транспорта, техниката, образованието, връзките и търговските сделки. По време на такъв ретрограден транзит се объркват взаимоотношенията между хората, мисленето и взимането на решения са затруднени или погрешни. Възникват неразбирателства и съответно конфликти с хората от близкото обкръжение, засилват се протестите в обществото. Често се разваля техниката в дома или офиса, както и автомобила. Периодът между 12 август и 6 септември е неблагоприятен за покупка на техника, апаратура или автомобил, за уреждане на важни документи или подписване на дългосрочни договори, включително брачни и трудови. Картината обаче е доста различна и не дотам проблемна, ако в личния ви хороскоп Меркурий е ретрограден по рождение. В такива периоди за хората с рожден ретрограден Меркурий в знаците Телец, Рак, Скорпион, Козирог, както и с Меркурий в Дева с хармонични аспекти, се случват и много положителни неща като връщане на стари предложения или на хора от миналото. Знам го от личен опит. Същият период е благоприятен за довършване на писмени работи като книга или дипломна работа, за ревизия на важните неща и хора в живота ви, за ремонтни дейности и всяко друго действие започващо с представката ре -. И тъй като Меркурий е в Дева (знак на здравето), то в обществото вероятно ще се активират най-вече протестите в сферата на здравеопазването, поради натрупалите се там проблеми.

Лунното затъмнение на 7 август е на 15-16 градуса във Водолей. То ще се отрази в положителен аспект най-ярко в живота на родените между 4 и 6 април Овни, между 5 и 7 юни Близнаци, между 7 и 9 октомври Везни, между 6 и 8 декември Стрелци. В коя житейска сфера ще се отрази затъмнението в рамките на месец, месец и половина, зависи от това къде попада затъмнението във всеки личен хороскоп. Но при всички случаи очаквайте положителни събития. Овните могат да срещнат нови и с важен принос в живота си приятелства и подкрепа, да започнат нов или приключат важен проект или дейност. При някои от Близнаците се активират важни въпроси, свързани с пътувания зад граница или със задгранични бизнес партньори. При други може да приключи успешно юридически въпрос, висше образование, езиков или друг курс, да се радват на успехите на близък роднина или да бъдат ощастливени с внуци. Везните ги очакват придобивки в семейството, поява на деца и внуци, нова любов и победи при спортистите. Може да ги изненадат и печалби от игри на късмета. Някои от Стрелците ще подпишат важен договор (може и брачен), ще започнат или завършат успешно образованието си, а при други може да има положителни събития при най-близките им хора като братя и сестри, да предприемат важна покупка или пътуване.

Затъмненията в древността са внасяли силно безпокойство у хората и с право. Почти винаги в дните около и по време на затъмнения се случват земетресения и други природни катаклизми. В личен план тяхното влияние е по-обезпокояващо, когато Слънцето и Луната в хороскопа на затъмнението образуват точни предизвикателни аспекти към рождените планети. Лунното затъмнение на 7 август може да създаде напрежение и да доведе до приключване на дела или взаимоотношения в живота в рамките на месец, месец и половина. Най-силно ще бъде влиянието му за родените между 3 и 5 февруари Водолеи, между 5 и 7 май Телци, между 6 и 8 август Лъвове, между 6 и 8 ноември Скорпиони. Водолеите трябва да са по-внимателни за себе си и здравето си. Можете да промените нещо коренно във външността си или да се откажете от нещо много важно за себе си, за да повлияете в положителна насока проявлението му. Не са изключени грижи около близък роднина. При някои от Телците може да приключи важен бизнес проект, да променят или напуснат настоящата си работа, да сменят шефа им на работното място, да бъде засегнат пряко имиджа им или да имат грижи с родител. Лъвовете трябва да бъдат особено внимателни в отношенията си с партньори и опоненти. При някои от тях могат да последват раздели или разрешаване на юридически въпроси. При някои от Скорпионите може да се очакват коренни промени в личния живот и семейство, а при други – промени в местоживеенето, смяна на дома или продажба / загуба на имущество. Вземете мерки срещу обири в дома си, погрижете се за близките си.

Пълното слънчево затъмнение на 21 август е на 29 градуса в знака Лъв. То е заредено с мощна слънчева енергия и в световен план активира силно темите за властта и космичната любов. Много е важно тази силна енергия да бъде използвана с позитивни мисли, да се подхожда към хората с любов и към делата „със сърце“. Това затъмнение съвпада с неподвижната „кралска“ звезда Регулус от съзвездието Лъв. Този съвпад може да доведе до промени във властта и особено в държави с монархическа форма на управление, както и кончината на монарх или президент в края на август или в началото на септември. Добрата новина е, че Слънцето и Луната от затъмнението образуват хармонични аспекти с Юпитер във Везни, с Уран в Овен и със Сатурн в Стрелец. Това показва едно много положително влияние на планетите през следващите 6 месеца в световен план. Дава възможност за успокояване на обстановката в някои държави, положително развитие и постижения в сферата науката, спорта, образованието, икономиката, съдебната система, културата и творчеството. Да, вероятно не ви се вярва и със сигурност тези положителни промени не касаят страните от целия свят, но космичните енергии ни дават знак да използваме тази положителна сила за добри цели. Някои от страните и управляващите ги ще повишат още своето влияние в света за сметка на останалите, защото знакът Лъв и властта се отъждествяват със силата. Съвпадът на Слънцето и Луната с Марс в Лъв може да създаде предпоставка за пожари на много места по света.

В личен план пълното слънчево затъмнение на 21 август ще има най-силно влияние през следващите 6 месеца при родените между 20 и 23 август Лъвове и Деви. В коя сфера от живота ще се отрази, това зависи изцяло от дома, в който попада затъмнението. Всеки хороскоп съдържа 12 астрологични дома и има различно значение и влияние. Но при всички случаи събитията ще са с голямо значение за живота ви. Много голямо значение има и какви аспекти прави рожденото ви Слънце с останалите планети в хороскопа ви. Ако то е с благоприятни по рождение аспекти, тогава и събитията ще са силно положителни. Ако обаче Слънцето има дисхармонични аспекти от други планети, то и събитията не биха били така положителни. Слънцето е нашата животворна енергия. В женски хороскоп се свързва с бащата, съпруга, децата и любовта. При хората с хармонично Слънце може да се очакват нова любов, брак, появата на деца и внуци в семейството, както и големи постижения и успехи в личен план. Хората с дисхармонични аспекти към Слънцето си трябва да са особено внимателни за живота и здравето си, за здравето и благополучието на своите деца, баща / дядо или съпруг. Родените през втора и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей трябва да са най-внимателни за здравето си и за инциденти, тъй като Слънцето и Марс в Лъв най-пряко и предизвикателно аспектират тяхното рождено Слънце. Не е препоръчително да предприемат големи рискове през месеца. В здравословен аспект е уязвима сърдечно-съдовата система.

Други хора, които ще бъдат пряко повлияни през следващите 6 месеца от затъмнението, са родените между 16 и 19 февруари Водолеи и Риби, между 18 и 21 май Телци и Близнаци, между 20 и 23 ноември Скорпиони и Стрелци. Предстоят ви важни житейски промени в личен или бизнес план, които трябва да посрещнете с повече чувство за отговорност, положителни мисли и действия. Тъй като и Марс преминава в знака Лъв между 21 юли и 4 септември, то влиянието на затъмнението може да бъде най-силно за тези представители в периода 21 юли – 7 септември. Затъмнението ще има силно, но положително влияние в живота на родените между 18 и 21 април Овни и Телци, между 19 и 22 юни Близнаци и Раци, между 20 и 23 октомври Везни и Скорпиони, както и между 20 и 23 декември Стрелци и Козирози. За Овните и Везните събитията могат да бъдат доста неочаквани и в първия момент стресиращи заради Уран в последните градуси на Овен, но със сигурност промените ще са за добро. Възможно е някои от вас да заемат високи постове, да постигнат големи успехи и известност със своята работа, а при други – сключване на брак, появата на нов партньор в живота или на деца.

За представителите за знаците Рак, Дева, Козирог и Риби, извън споменатите по периоди на раждане, влиянието на звездите през месец август може да бъде както хармонично, така и не толкова благоприятно. Всичко зависи от тяхната приспособимост, пестеливост в харченето на средства и по отношение на действията им. При Раците и Козирозите може да възникнат важни за разрешаване финансови или имуществени въпроси. Девите трябва да отворят широко добрите си сърца и да помогнат на поне един човек с морална или финансова подкрепа. Възможни са и активни взаимодействия с институции по важни дела и работни проекти. Някои от представителите на знака Риби може да очакват промени в структурата на настоящата си работа или да сменят работното място. Девите и Рибите трябва да щадят силите си и да се грижат също за собственото си здраве през месеците август и септември. Положителната отработка за вас на влиянието от слънчевото затъмнение през тези два месеца е подпомагане и служене, даряване на пари и вещи от първа необходимост на социално слаби и болни хора, на църкви и други. С добрите си действия ще привлечете цялата положителна вселенска енергия. Когато човек върши добро, той и получава добро – Космосът му я връща. В дните на двете затъмнения, 7 и 21 август, е препоръчително да се избягват силното физическо и емоционално натоварване, сключването на бракове и други важни начинания.

По-критични дни за зодиакалните знаци според тяхното качество:

Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог – 4, 5, 6-ти до обяд, 12, 13, 18, 19, 24 и 25 август;
Неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 1, 6-ти след обяд, 7, 8, 14, 15, 20, 21, 27 и 28 август;
Подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 2, 3, 9, 10, 16, 17, 22, 23, 29 и 30 август.
По-критични дни в световен план: 7, 10, 12, 13, 15, 21, 23, 29 и 30 август.

Дата и час на Луна „без курс“ българско време през месец август:

31.07.2017 от 14:10 ч. – 01.08.2017 до 15:01 ч.

04.08.2017 от 00:38 ч. – 04.08.2017 до 03:37 ч.

06.08.2017 от 12:22 ч. – 06.08.2017 до 15:15 ч.

08.08.2017 от 22:07 ч. – 09.08.2017 до 00:56 ч.

10.08.2017 от 16:38 ч. – 11.08.2017 до 08:22 ч.

13.08.2017 от 11:01 ч. – 13.08.2017 до 13:40 ч.

15.08.2017 от 04:15 ч. – 15.08.2017 до 17:06 ч.

17.08.2017 от 16:38 ч. – 17.08.2017 до 19:13 ч.

19.08.2017 от 18:17 ч. – 19.08.2017 до 20:55 ч.

21.08.2017 от 21:30 ч. – 21.08.2017 до 23:25 ч.

23.08.2017 от 23:02 ч. – 24.08.2017 до 04:04 ч.

26.08.2017 от 08:39 ч. – 26.08.2017 до 11:53 ч.

28.08.2017 от 12:38 ч. – 28.08.2017 до 22:47 ч.

31.08.2017 от 07:42 ч. – 31.08.2017 до 11:18 ч.

Тези дати и интервали от часове не са благоприятни за нови начинания, за взимане на важни решения, за подписване на дългосрочни договори (включително брачни), за рисковани действия и нови начинания.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: huff.ro

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)