w9nnlcxhdoyddzletxbompl

Хороскоп за месец септември 2017

31 август 2017

В първите дни на месец септември Венера и Марс транзитират все още в знака Лъв, Слънцето в знака Дева, а ретроградният Меркурий от Дева отново се завръща за малко в Лъв. От една страна звездите активират голям огнен тригон със Сатурн в Стрелец и Уран в Овен, които благоприятстват научно-техническите изследвания и открития, а в личен план и делата при родените през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. От друга страна Марс и Меркурий преминават през първите 5 – 6 дни от месеца през 29 – 30 градус на Лъва – точният градус на пълното слънчево затъмнение от 21 август. Според личните ми наблюдения, когато планета преминава през този градус след затъмнение, тя активира определени събития в зависимост от нейното естество. А в този случай първо Меркурий преминава през тази точка в първите 3 дни, а от 4 септември се присъединява и Марс – планетата на действието, силата, агресията и инцидентите. В световен аспект са уязвими най-високопоставените личности като крале, кралици, президенти и премиери за абдикиране, сваляне от власт или насилие над някой от тях. В личен план важни промени и събития в живота си може да очакват родените между 16 и 18 февруари, между 19 и 21 май, между 20 и 23 август, между 20 и 23 ноември. В коя сфера ще бъде влиянието на това затъмнение, което е най-силно както през първите дни на месеца до около края на годината като цяло, зависи от разположението на планетите в личния хороскоп на всеки човек. Моят съвет е да бъдат готови за предизвикателства и да не се съпротивляват на промените – фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са известни с трудната си адаптация и невъзможност за бързи промени, тъй като ги дестабилизират емоционално.

Ретроградният Меркурий, завърнал се в началото на септември отново в Лъв, ще ни притеснява с влиянието си само до около обяд на 6 септември. Вероятно много от вас са почувствали влиянието му в контактите си, както и по отношение на документацията, договорните отношения, техниката, апаратурата и автомобилите си, които при някои хора вероятно се е наложило да ремонтират нещо от тях поради повреди. От 6 септември той вече е в директен ход. Но Меркурий не е такъв „злосторник“ като Марс. С него шега не бива и представителите на изброените по-горе знаци, родени на посочените дати, трябва да се въздържат от каквито и да било рисковани действия и начинания както между 1 и 5 септември, така и между 22 и 26 януари 2018 година. В тези периоди влиянието на Марс ще бъде най-силно и предизвикателно за тях и трябва да се предпазват от неприятности и инциденти, както и за здравето си.

На 6 септември Марс преминава в земния знак Дева. От тази дата до 22.10.2017 г. вкл. влиянието на Марс ще бъде най-предизвикателно за родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ежедневието, делата и взаимоотношенията при тях ще се забързат и активират много по-силно от друг път и трябва да бъдат готови за действие. Най-силно ще бъде влиянието при Девите. Трябва да се грижат както за себе си, така и за най-близките си хора, а сферите на влияние зависят най-вече от личния хороскоп на всеки човек. Да премислят добре преди да предприемат каквото и да било, да не правят необмислени и крайно рисковани ходове. Тъй като знакът Дева се свързва със здравето и в медицинската астрология управлява тънките черва, панкреаса, дванадесетопръстника и жлъчката, то в периода 6 септември – 22 октомври не е благоприятно извършването на планови операции на тези органи, с изключение на животоспасяващите. В този период някои хора са уязвими за чревни инфекции, перитонити, възпаления на апендикса и други неотложни състояния от този род. Да се предпазват от травми в областта на ребрата, а активно спортуващите да внимават и за скъсване на сухожилия или връзки на крайниците. Това са уязвимите органи и зони в организма при преминаването на Марс през този знак. Слънцето и Марс в Дева през месеца ще имат по-благотворно влияние за родените под знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог, тъй като образуват хармонични аспекти със слънчевият им знак. Тези прогнози са общи, разбира се, но все пак са някаква насока. Представителите на тези знаци могат да бъдат по-смели в начинанията и действията си в периода 6 септември – 22 октомври. Марс в Дева ще ги подкрепя, особено във физически и финансов аспект. Дните след Новолунието на 20 септември са подходящи за нови начинания и проекти, а до 20-ти – за довършване и приключване на такива. Могат да разчитат на подкрепа от страна на други хора, на успешни изяви и на реализирането на целите си.

В дните около 16 – 20 септември Меркурий е в съвпад с Марс в Дева и заедно активират неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. През тези дни хората трябва да бъдат по-внимателни за инфекции и вируси, за ухапвания и ужилвания от животни и насекоми. Възможно е да има замърсяване на водоизточници, инциденти с плавателни съдове и наводнения в някои страни по света. Новолунието на 20 септември е в съвпад със звездата Алкаид (Бенетнаш) от съзвездието Голяма Мечка. Тази звезда е с неблагоприятно влияние и създава опасност за природни бедствия и инциденти, разрушения, свличане на земни маси и наводнения в някои страни по света. По-уязвими държави през втората половина на септември и първата на октомври са Англия, Бразилия, Индонезия, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Гърция, Мексико, САЩ, Холандия, Чили, Япония и т.н. Новолунието е в аспект и с Марс от хороскопа на България, което може да се отрази по-неблагоприятно у нас от средата на септември и през октомври в управлението, здравеопазването, в работата на полицията или армията. В личен план в този период по-предпазливи за неприятности и инциденти трябва да бъдат родените през втората и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и представителите на други зодиакални знаци с Марс, Сатурн, Уран или Плутон в рождения си хороскоп на 27 – 28 градуса в знака Дева. Венера, планетата на любовта, красотата и творчеството, на парите, до 19 септември е в знака Лъв и ще носи по-положителни преживявания в любовните отношения, повече приходи и придобивки на родените под знаците и с Венера в Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Най-силно ще бъде влиянието, разбира се, за Лъвовете и за родените с Венера в Лъв. А дали влиянието ще носи придобивки или загуби, положителни или отрицателни емоции в интимните отношения, това зависи изцяло от аспектите от останалите планети към Слънцето и Венера в рождения хороскоп на всеки.

Представителите на останалите зодиакални знаци, за които е написано малко в хороскопа, да не се чувстват пренебрегнати. Описанията са за по-силното влияние в положителна или отрицателна насока на планетите и аспектите при изброените. Но ще обобщя с по едно изречение за всички знаци. Овните – след 6 септември ще имат повече напрежение и ангажименти на работното място. Да не се натоварват прекалено и да се предпазват от конфликти с колеги. Телците – успех в бизнеса и в любовта, приходи и печалби, нови запознанства и идеи за бъдещето. Близнаците – След 6 септември да се опитат да балансират между работата и семейните отговорности. Да се грижат повече за близките си, възможни са и ремонтни дейности в дома или преместване, както и грижи в семейството. Раците – много ползотворен месец за нови и интересни контакти, придобивки, пътувания, договаряния, придобиване или предаване на знания. Лъвовете – силното напрежение от август постепенно ще утихва след 6 септември. Но бъдете внимателни за парите и собствеността си като цяло. Не са изключени повече разходи или финансови затруднения. Девите – много силен и ползотворен месец за Девите с хармонично по рождение Слънце. Девите, чието Слънце в хороскопа е с неблагоприятни аспекти, може да се сблъскат с трудности, повече предизвикателства от различно естество. Те трябва да се грижат повече за себе си и здравето си. Везните – могат да възникнат конфликти с хора, които тайно злословят зад гърба им. Да не споделят личните си тайни и за спазват правилата и законите, за да нямат проблеми с властите. Скорпионите – ще получават във важни моменти подкрепата на приятели и близки, но след 6 септември. Възможни са нови идеи и стартиране на проекти, но е добре това да направят след 20-ти. Стрелците – силна и ползотворна първа седмица на месеца, но след 6 септември може да се сблъскат с трудности и неразбории в бизнеса, в личните отношения или грижи около децата. Да не предприемат рисковани действия в бизнеса и във финансовите дела. Възможни са конфликти и загуби. Козирозите – много положителен и силен месец за контакти с хора от чужбина, за обучение и пътувания, за бизнеса. Някои от тях ще се радват на успешни изяви и повече авторитет. Водолеите – до 6 септември да бъдат по-предпазливи във взаимоотношенията си с партньори и опоненти. След 6-ти да не предприемат финансов риск. Необходимо е да се приспособят в определена ситуация и да не бързат. Рибите – труден и напрегнат месец. Уязвими са партньорските взаимоотношения. Да внимават за конфликти с близките, с колеги или с по-висшестоящи от тях. Да се грижат повече за партньора си и да му обръщат достатъчно внимание, за да не се почувства пренебрегнат.

Времето през месец септември в България:

Първата седмица на месеца дните се очертават слънчеви и топли, като понижаване на температурите и облачност може да се очаква предимно в планинските райони на 1 – 2 септември. Между 6 и 12 септември вече може да се очакват и превалявания от дъжд в някои райони на страната, най-вече на 6 и 7 септември. На 9 септември може да се усили вятъра и да има леко понижение на температурите на 10 и 11 септември. Между 13 и 20 септември времето очаквам да бъде приятно, малко по-ветровито на места, но все още подходящо за море. Разкъсана облачност и превалявания от дъжд може да има на 15 септември, но да бъдат предимно в западните части на страната. Топли и слънчеви очаквам да бъдат дните през уикенда на 16 и 17 септември. От 19 септември започва постепенно захлаждане, особено в планинските райони. Марс и Меркурий в Дева в опозиция с Нептун след 20 септември могат да повишат облачността и да се очакват по-съществени валежи до края на месеца на 19, 20, 24, 26, 28, 29 септември. В края на септември и началото на октомври очаквам ново затопляне на времето, а застудяване и валежи през втората половина на октомври.

По-критични дни за зодиакалните знаци според тяхното качество:

Кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог – 1, 2, 8, 9, 14, 15, 21, 22, 28 и 29 септември;
Неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – 3, 4, 10, 11, 16, 17, 23, 24 и 30 септември;
Подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – 5, 6, 12, 13, 18, 19, 20 – до обяд, 26, 27 септември – до обяд.
По-критични дни в световен план: 1, 2, късните часове на 4-ти, 6, 8, 9, 12, 13, 15, късните часове на 18-ти; сутрешните часове на 19-ти, 20-ти и 22-ри, 26, 27 и 28 септември.

Дата и час на Луна „без курс“ българско време през септември 2017:

02.09.2017 от 19:30 ч. – 02.09.2017 до 23:06 ч.

05.09.2017 от 08:15 ч. – 05.09.2017 до 08:28 ч.

06.09.2017 от 23:29 ч. – 07.09.2017 до 15:01 ч.

09.09.2017 от 18:52 ч. – 09.09.2017 до 19:22 ч.

11.09.2017 от 03:54 ч. – 11.09.2017 до 22:29 ч.

13.09.2017 от 21:35 ч. – 14.09.2017 до 01:12 ч.

16.09.2017 от 00:23 ч. – 16.09.2017 до 04:09 ч.

18.09.2017 от 03:55 ч. – 18.09.2017 до 07:52 ч.

20.09.2017 от 08:30 ч. – 20.09.2017 до 13:06 ч.

22.09.2017 от 16:04 ч. – 22.09.2017 до 20:40 ч.

24.09.2017 от 10:33 ч. – 25.09.2017 до 07:01 ч.

27.09.2017 от 14:08 ч. – 27.09.2017 до 19:24 ч.

30.09.2017 от 03:13 ч. – 30.09.2017 до 07:40 ч.

Тези дати и интервали от часове не са благоприятни за нови начинания, за взимане на важни решения, за подписване на дългосрочни договори (включително брачни), за рисковани действия.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: huff.ro

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)