geminis

Хороскоп за 11 и 12 декември

11 декември 2019

На 11 и 12 декември Луната транзитира през въздушния подвижен знак Близнаци, управляван от планетата Меркурий – планета на общуването и начина на мислене, договорните отношения, науката, търговията, услугите, техниката и т.н. През тези два дни се повишава желанието ни за обмен на информация, изразяване на мнение, придобиване на нови знания, договаряния и покупко-продажби. Мисленето и реакциите ни са бързи, общуваме интензивно, нуждаем се от разнообразие и движение. На 11 декември Луната е в неблагоприятен аспект с Меркурий, който вече е в знака Стрелец. Това ще изостри взаимоотношенията и общуването при някои хора и това ще са предимно измежду родените през първа декада, с Асцендент и с други рождени планети от 0 до 10 градуса на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а по-малко и при представителите на първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Денят за вас може да е по-напрегнат във връзка с възприемането на чуждите емоции и изразяването на своите, мисленето и общуването с околните. А това от своя страна може да създаде предпоставка за спорове, сарказъм, неправилни преценки или грешни решения.

Близнаци е един от най-общителните и адаптивни знаци, но с Меркурий в Стрелец в опозиция някои хора няма да успяват да овладяват емоциите си и ще казват всичко директно без да се замислят, че може да наранят отсрещната страна или да навредят на някого, включително и на самите себе си. Затова добре премисляйте думите си и се стремете да обсъждате проблемите, вместо да атакувате словесно опонентите. Възможно е да възникнат проблеми с документи, загуба – на информация, документи, ключове, багаж, куриерски пратки и други. Във вечерните часове Луната активира неблагоприятен аспект и с Нептун в Риби. Ограничете консумацията на алкохол и приемът на силни лекарствени препарати. Предпазвайте се от измами, кражби, интриги, клюки, интоксикации. Шофирайте със съобразена скорост по пътищата, където има мъгли и е заледено. На този ден Луната няма хармонични мажорни аспекти, но сама по себе си ще има по-благотворно влияние върху контактите, преговорите, мисленето, възприемането и в действията при родените през първа декада, с Асцендент и с други рождени планети от 0 до 10 градуса на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

На 12 декември в 07:12 часа българско време е Пълнолуние на 20 градуса в знака Близнаци, а от 07:12 часа до 01:23 часа на 13 декември Луната е „без курс“, т.е. в този голям интервал от часове тя няма да образува никакъв мажорен аспект до напускането на знака Близнаци. А това прави деня неподходящ за важни дела – взимане на решения за бъдещето, скъпи покупки (особено на битова или офис техника, телефон, автомобил и т.н.), подписване на договори, нови начинания и рисковани действия. Този ден е по-неблагоприятен в психо-емоционален аспект (както и следващите 7 дни) за родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 11 и 30 градуса на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а по-малко и при представителите на същите декади на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Предпазвайте се от грешки в преценките и работата. В такива дни е намалена концентрацията ни. В хороскопа на Пълнолунието Луната в Близнаци и Слънцето в Стрелец образуват неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, т.е. таоквадрат. Тези предизвикателни аспекти повишават опасността от разкриване на тайни, интриги, задкулисни действия, предателства, лъжи, разочарования, кражби, интоксикации и алергични прояви, а не на последно място и за вирусни инфекции – в този хороскоп има показатели за затопляне на времето през следващата седмица. Добре е превантивно да подсилите имунната защита с витамини и други добавки. Избягвайте пътуване по вода, работете внимателно с избухливи и запалими вещества. А ако решите да проведете лунната диета, няма да сгрешите, стига да го позволява здравословното ви състояние. В световен план

Пълнолунието заедно с Нептун повишават опасността от екологични замърсявания, инциденти с плавателни съдове, природни бедствия, разпространение на инфекции, газови експлозии, инциденти и аварии в предприятия и атомна централа, проблеми с емигранти и др. По-уязвими държави през следващата една седмица са Русия и бившите руски републики, САЩ, Турция, Румъния, Словения, Албания, Англия, Белгия, Германия, Иран, Канада, Куба, Нова Зеландия, Норвегия, Япония и т.н. Пълнолунието и Луната в Близнаци ще имат по-позитивно влияние както на самия ден, така и през следващите 7 – 14 дни при родените през втора и трета декада, с Асцендент и с други рождени планети между 11 и 30 градуса на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Енергията ни в дните около, по време на и малко след Пълнолунието е в своя максимум. Периодът до следващото Новолуние на 26 декември (а тогава е и слънчевото затъмнение) е благоприятен за довършване и приключване на проекти и действия, не за нови начинания или проекти, ако искате да имат успех. През тези два дни, както и през следващите два, не се препоръчват операции (с изключение на животоспасяващите) и особено на белите дробове. Пълнолунието създава предпоставка за евентуални усложнения или кръвоизливи, както и за по-бавно възстановяване в следоперативния период.

Марги Паскалева
0877 272 843

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)