Вашият хороскоп за 19, 20 и 21 януари 2016

Хороскоп за 18 и 19 юли 2015

18 юли 2015

На 18 юли Луната все още е в знака Лъв, растяща. В съботния ден тя прави първо благоприятен аспект с Уран в Овен, а във вечерните часове съвпада с Юпитер и Венера в Лъв. Денят се очертава като положителен за родените под знаците и най-вече през третата декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Благоприятен ден е и за родените през третата декада на знака Лъв, но в късните часове на деня Луната, Юпитер и Венера правят неблагоприятен аспект със Сатурн. Това изисква от родените през третата декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей повишено внимание в интимните връзки, в контактите с висшестоящи лица и контролни органи. Обърнете внимание на любимия човек, защото може да се почувства пренебрегнат. Спазвайте законите и избягвайте конфликти. Денят не е благоприятен да предприемате рисковани финансови операции и инвестиции. Денят не е от най-хармоничните и за родените през третата декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Може да се наложи да се приспособявате към желанията и мнението на околните, което ще ви подразни. Храната ни трябва да бъде по-богата на белтъчини, магнезиев сулфат и фосфат, витамини С и Е. Месото ще се приема добре от организма. Избягвайте мазнини и храни, съдържащи нишесте и захар. Уязвима е сърдечната дейност.

В часовете от 00:41 до 03:47 на 19 юли Луната е „без курс“ – в този интервал от време тя не образува главни (мажорни) аспекти с останалите планети. Бъдете на сигурно и безопасно място, а ако сте на работа или на път през тези часове бъдете внимателни за грешки и инциденти, поради разсеяност. При Луна „без курс“ сме склонни към понижена концентрация. В 03:48 часа Луната преминава в земния знак Дева. Когато Луната е в Дева сме по-търпеливи, практични, с желание да помогнем на нуждаещите се. Денят е подходящ за работа, изискваща издръжливост и сръчност, лечение и профилактика на заболявания, за анализи, за писане и подреждане на документи, за обучение, за почистване. На дневен ред в публичното пространство могат да възникнат наболели въпроси, свързани с качеството на медицинското обслужване и лечението на болните с хронични заболявания, на хранителните продукти, на образованието и училищата, пътищата и транспорта. 19 юли е по-дисхармоничен като цяло ден за родените под знаците и най-вече през първата декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. На този ден Луната образува неблагоприятен аспект с Нептун в Риби. На някои от вас този аспект може да се отрази дисхармонично в психо-емоционален план и да се чувствате отпаднали, неуверени и неудовлетворени от себе си и от околните. Нептун се свързва още с измамите, кражбите, алергиите, инфекциите и интоксикациите. Бъдете предпазливи за измами и кражби, ограничете приема на алкохол и силни медикаменти. Подбирайте добре храната и напитките, за да избегнете храносмилателни проблеми и интоксикации. Избягвайте къпане в неохраняеми водоеми и влизане навътре в морето, поради което е препоръчително да не пътувате и по вода на този ден. Нептун управлява течностите и морето, а неблагоприятният аспект на Луната с Нептун може да създаде опасност във вода или да има замърсяване на вода. Неделният ден се очертава най-положителен за родените под знаците и предимно през първата декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Ще сте изпълнени с вдъхновение и настроени романтично. Чудесен ден за отдих, за медитация, за водни процедури, за водни процедури и ароматерапия, за творческа работа, за романтични срещи и уединение. Храната в неделния ден трябва да е лесно смилаема, с повишено съдържание на калиев сулфат и витамини от групата В. Уязвима е храносмилателната система и най-вече червата.

На 19 юли Венера, планетата на любовта, партньорските взаимоотношения, парите и ценностите, преминава в земния знак Дева. Но няма да се задържи дълго в него, тъй като от 22 юли тя вече е в стационарна фаза. Между 25 юли и 5 септември е ретроградна и се връща отново в огнения знак Лъв, като от 6 до 8 септември повторно е в стационарна фаза преди обръщането си в прав ход на 9 септември. Ретроградната Венера може да създаде объркване и влошаване на партньорските взаимоотношения (интимните и бизнес отношения), влошаване на финансовото състояние, загуба на пари, забавяне на плащания, съдебни спорове и т.н. Не бива да се омаловажава и стационарната й фаза, когато влиянието й е доста силно и се оказваме често неподготвени и изненадани неприятно. Периодът е неблагоприятен за нови интимни или бизнес отношения, за изясняване на взаимоотношения, за бракосъчетания, за големи капиталовложения, за покупка на скъпи дрехи или бижута. Ретроградната Венера може да донесе и положителни неща в живота ни. Ако сте разделени с любим човек от известно време, може най-неочаквано той да се върне в живота ви. Ако сте дали някому пари в заем, то сега може да ви бъдат върнати. Всичко зависи от аспектите, които тази транзитна Венера ще направи с вашите рождени планети в хороскопа. Затова няма нищо по-важно от личния хороскоп на всеки човек. По-уязвими към неблагоприятното влияние на ретроградната Венера в Лъв са родените под знаците и най-вече с рождена Венера в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Бъдете по-внимателни в партньорските и брачни взаимоотношения, защото има опасност и за раздели. Ако сте роден под знака Телец, например, но вашата Венера е в Овен или в Близнаци, то ретроградната Венера в Лъв няма да ви засегне силно. В световен план ретроградната Венера може да оказва в периода неблагоприятно влияние върху финансовите пазари и валутата, да се понижат цените на някои недвижими имоти, да има фалити на банки и фирми, особено на туристически и строителни фирми, на агенции за недвижими имущества. Възможни са финансови затруднения в спортни клубове, частни учебни и детски заведения, а също и нарушение на договорните отношения между държави.

Времето – в съботния ден времето ще бъде топло, дори горещо, заради Луната в горещия знак Лъв. Във вечерните часове може да се появи вятър в западните райони на страната, а през нощта основно в планинските райони да се усети леко захлаждане. В неделния ден Луната в Дева, която ще бъде в дисхармоничен аспект с Нептун, може да повлияе на времето и на места да има разкъсана облачност и леко понижение в температурите.

Желая ви приятен уикенд!

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)