hs-1280x960_wallpaper (4)

Хороскоп за 22 декември

22 декември 2018

На 22 декември Луната продължава транзита си през въздушния подвижен знак Близнаци. На този ден Луната образува неблагоприятен аспект с Марс в Риби и благоприятен – с Уран в Овен. Аспектът й с Марс изисква повишено внимание за неприятности и инциденти, за експлозии и пожари, за атентати и т.н. Денят е по-дисхармоничен в емоционален план за родените вече през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада. Бъдете по-търпеливи и постоянни в мнението и решенията си. Ако предприемате пътуване на дълъг път шофирайте по-внимателно и със съобразена скорост. Хармоничният аспект на Луната с Уран в Овен ще внесе повече настроение и приятни изненади в ежедневието на родените предимно през трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Чудесен ден за вас за купони и срещи с приятели, за нови запознанства, за пътувания и всякакви забавления. От 16:21 часа българско време до 18:28 часа Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В този интервал от часове бъдете на сигурно и безопасно място, не предприемайте рисковани действия. На този ден в 00:23 часа Слънцето навлиза в знака Козирог и бележи настъпването на зимата. В 18:29 часа Луната преминава във водния знак Рак и в 19:49 часа е във фаза Пълнолуние в първия градус на Рак. По време на Пълнолуние енергията ни е в своя максимум, а чувствата и емоциите ни са много интензивни. Ракът е най-чувствителният и емоционален знак в Зодиака. В такива дни се повишават силно нашите сензитивност и интуиция. Много по-чувствителни сме към желанията и нуждите на нашите близки и роднини. Приоритет са семейството, дома, личният ни живот, традициите и сигурността ни. Време е да довършим и приключим някои започнати дела и взаимоотношения.

Пълнолунието на 1 градус в Рак ще има по-ярко влияние през следващите две седмици в живота на родените през първите 1-2 дни на знаците Рак, Овен, Везни и Козирог, както и при други представители на зодиакалните знаци с други рождени планети в 1-я градус на посочените знаци. За Овните, Везните и Козирозите аспектът на Пълнолунието е дисхармоничен, затова трябва да бъдат особено внимателни в своите действия и в личните отношения. В кои сфери ще има проявление зависи изцяло от личния хороскоп на всеки човек. При Раците влиянието също е двояко – в зависимост от това как е аспектирано Слънцето или другата планета в рождения хороскоп (ако има такава) в 1-я градус на Рак. Ако по рождение са хармонично аспектирани, тогава Пълнолунието ще има позитивно влияние и могат да очакват положителни събития или развитие по важни за тях въпроси. Ако по рождение Слънцето или друга планета в 1-я градус на Рак са с дисхармонични аспекти, тогава се налага да бъдат по-сдържани, по-търпеливи и по-внимателни в действията си, за да се избегнат конфликти с близки хора, неприятности или инциденти както на самия ден, така и в дните до Новолунието на 6 януари 2019-та. В световен аспект Пълнолунието в Рак ще повиши желанието за постигане на повече сигурност и стабилност. На дневен ред ще бъдат и темите за подобряване на социалното положение на хората и възпитанието на децата, семейните ценности и традиции, недвижимите имущества, екологични въпроси и т.н.

По време на Пълнолуние при доста хора се забелязва свръх чувствителност и вътрешно напрежение, нарушения в съня и интензивни сънища, главоболие. В здравословен аспект при Пълнолуние в Рак е уязвима и храносмилателната ни система, поради което се изисква да бъдем внимателни в храненето – на не се прекалява с количеството храна, с мазнините и алкохола. Денят е подходящ за изчистване на организма от токсините и за намаляване на теглото чрез 24-часово гладуване, като се приемат през това време единствено вода, билков чай и прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове без подсладители. Хороскопът на това Пълнолуние носи началото на едно сравнително по-топло за сезона време през следващите седем дни – Асцендентът е в топлия и сух знак Лъв, а върхът на 4 дом – в топлия и влажен знак Везни. Има и други показатели в хороскопа за времето като цяло, но очакванията ми са за повече слънце и по-меко време, като валежи (ако изобщо има) може да има само на отделни места и по-скоро в планините на 22, 23, 27 или 28 декември. 2018 година завършва с лунната фаза Последна четвърт на 29 декември, като в този хороскоп вече има ясни индикации за снеговалежи през следващите 7 дни. На 30 декември звездите създават предпоставка за усилване на вятъра и валежи от сняг очаквам на 31 декември и на 1 януари. Както се казва – да ни върви през Новата година по вода!

Текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

Снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)