hs-1999-20-a-1024_wallpaper

Хороскоп за 27 юли

27 юли 2018

На 27 юли Луната преминава в знака Водолей в 13:42 часа българско време, а в 23:20 часа Луната е във фаза Пълнолуние и ще бъдем свидетели на най-дългото по продължителност пълно лунно затъмнение през последните 100 години. Лунно затъмнение има само при Пълнолуние, когато Слънцето, Земята и Луната са подредени в една линия и Земята закрива изцяло или частично Луната – в това затъмнение сянката й изцяло закрива Луната. То ще бъде видимо от Азия, Африка, отделни части на Европа (включително и от България), Австралия, Индийския и Атлантическия океан. Пълното лунното затъмнение у нас започва в 22:30 часа и приключва в 00:14 часа на 28 юли. Пълното затъмнение да трае 1 час и 43 минути, а частичното, което се случва преди и след фазата на пълното, продължава 3 часа и 55 минути.

От астрологична гледна точка това пълно лунно затъмнение е на 4–5 градуса в знака Водолей и е в съвпад с ретроградния Марс. И тъй като е Пълнолуние, то Слънцето е точно противоположно разположено на 4 – 5 градуса в знака Лъв. В хороскопа на затъмнението с координатите на София и България е акцентирана оста 5/11 дом. Слънцето в Лъв и 5 дом се свързват с политическите лидери (президент, премиер), децата, творците и елита на страната. Луната и Марс във Водолей в хороскопа са в 11 дом – парламента, политически коалиции, организации, асоциации, сдружения и всякакви други групи. Това лунно затъмнение създава предпоставка за сериозни трусове и дори разпад на коалиции и организации, оставка на политически лидер. Затъмнението може да създаде опасност за живота на известна политическа или от средите на творците личност, лидер на обществена организация или на политическа партия. Не са изключени и рокади в медиите и научните среди. И тъй като Уран и Водолей се свързват с демокрацията, по-уязвими са средите на демократите и съюзите в световен аспект.

В здравословен план са уязвими хората със сърдечно съдови заболявания и най-вече за инфаркти и инсулти. Съвпадът на Луната и Марс в хороскопа на затъмнението създава предпоставка също за травми, катастрофи, пожари, експлозии, загуба на близки, спешни оперативни интервенции, шокови състояния, токови удари и т.н. Най-сериозно затъмнението акцентира родените през януари Водолеи, априлските Телци, юлските Лъвове и октомврийските Скорпиони, както и всеки човек с други рождени планети в хороскопа си, намиращи се между 0 и 7 градуса на знаците Лъв и Водолей. В коя житейска сфера ще се прояви събитийно затъмнението, зависи от дома, в който попадат Луната и Марс. Лунното затъмнение акцентира всеки хороскоп, тъй като рождения хороскоп на всеки човек се състои от 12 дома / сектора, но при тези зодиакални знаци аспектите са по-напрегнати и съответно може да се очакват по-стресиращи преживявания или обрати. Ако затъмнението попада във 2-я ви дом, можете да очаквате промени в доходите, а също и загуба на пари или имущество. Ако е в 10 дом, то ще акцентът е върху кариерата и имиджа ви. Може да промените работата си, да ви съкратят или уволнят, да сменят началника ви на работното място, да пострада имиджа ви или да възникне необходимост да се погрижите за близък роднина.

Лунните затъмнения са с най-силно влияние от няколко дни преди него до около месец след него. В този случай, обаче, имаме Марс, който поради ретроградното си движение ще се върне за кратко отново в знака Козирог (между 13 август и 10 септември), а от 11 септември отново навлиза във Водолей. Т.е. Марс ще премине през градусите на лунното затъмнение от 27 юли, което е на 4 – 5 градуса във Водолей, между 25 септември и 4 октомври. Така че, не само родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, но родените и под други зодиакални знаци, които имат рождени планети (Марс, Сатурн, Уран или Плутон) в първите 6-7 градуса на същите знаци, могат да очакват важни в живота си събития и промени в периода до около Новолунието на 9 октомври. По-критични дни са 27, 28 и 29 юли; 4, 5, 8-11 (на 11.08 е Новолуние и частично слънчево затъмнение в Лъв), 16, 21-24, 26, 31 август; 3, 5, 6, 9, 13, 17 – 20, 25 и 27 септември; 2 – 4 октомври.

Ако пълното лунно затъмнение образува хармоничен аспект с планета от рождения ви хороскоп, -1/+1 градус, то тогава може да има и по-положителен развой в делата и взаимоотношенията, както и някои по-положителни събития. Затъмнението прави такъв аспект за родените между 25 и 27 март Овни, между 25 и 27 май Близнаци, между 27 и 29 септември Везни и между 26 и 28 ноември Стрелци, както и за всички други хора, които имат други рождени планети между 4 и 6 градуса на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Разбира се, това са общи прогнози. Понякога затъмненията не носят задължително събития, особено ако нямат точен аспект с планета от хороскопа ни. Лунните затъмнения са време на приключване на определен етап от живота ни. В мунданен план това затъмнение също е много „интересно“, тъй като то е в квадрат с Уран в Телец. Този тежък фиксиран таоквадрат, включващ и Слънцето, създава опасност не само за живота, кариерата или имиджа на политически лидер, а дори за разпад на партии, коалиции и организации, за тежки природни катаклизми в деня на затъмнението и след него в периода до около 4-5 октомври. Водолей е знак, управляван от планетата Уран, носеща бързи и неочаквани събития и промени. Тя е свързана и с революциите, демокрацията, новите технологии, с ядрената и електрическата енергия, с медиите. Под управлението на Уран са още самолетите, астрономията, астрологията, космонавтиката и т.н. А Уран в Телец е връх на конфигурацията и в негативен аспект към Луната, Марс и Слънцето. В световен план може да се повиши броя на самолетните аварии и катастрофи. Възможни са токови удари и аварии с прекъсване на електричеството и комуникациите в някои страни, срив в системата на МВР или на военните, хакерски атаки, експлозия в Космоса и т.н. Не са изключени бунтове и размирици с големи мащаби. Може да бъде засегнат по някакъв начин и Европейският съюз. Няма да споменавам имена на наши политици от съображения за сигурност, но имам притеснения за живота и здравето на един – двама от тях. Дано това не се случи, защото ще се обърка още повече положението в държавата ни.

На 27 юли бъдете много по-предпазливи за неприятности и инциденти, за токови удари, пожари и експлозии и т.н. Денят е по-неблагоприятен за родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Не се натоварвайте прекалено физически и психически. Не препоръчвам никакви пътувания на дълъг път с каквото и да е превозно средство, особено със самолет. Не се препоръчват и операции, защото може да са неблагоприятен изход и дори с летален край. Същото важи за всеки човек, който има рождена планета между 0 и 7 градуса на същите знаци, особено Марс, Сатурн, Уран или Плутон. Денят е силно натоварен енергийно и може да има още по-тежки инциденти, накъде ли още. Уязвими са болните със сърдечно-съдови заболявания. Кардиолозите и невролозите да имат готовност, не е изключено да имат повече пациенти за деня със сърдечни кризи и инсултни състояния. Спортуващите да внимават за травми на краката. Възможни са всякакви спешни и шокови ситуации. Меркурий и той е ретрограден до 19 август, та тези летни месеци ще са доста напрегнати. Денят е подходящ за медитация и всякакви други духовни практики, за провеждане на лунната диета за изчистване на токсините от организма и понижаване на теглото. Гарантирам ви, че ще свалите поне 2 кг. В рамките на 24 часа се приемат само течности не по-малко от 3,5 л – минерална или изворна вода, преварена също, билков чай, прясно изцедени плодово-зеленчукови сокове без подсладители. За целта е добре на 26 юли да бъде намалено количеството храна, за да може да привикне стомаха и да не ви става лошо. След 24-вото пречистване захранването също трябва да е по-бавно и с течно-кашеви храни както в следоперативен период. Разбира се, първо трябва да се консултирате с личния си лекар, особено ако имате заболяване. По-леко могат да изкарат деня си родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Това, обаче, не бива да ви успокоява. Бъдете по-сдържани емоционално, по-толерантни с хората в общуването. Не предприемайте рискове.

текст: Марги Паскалева
Astroamor
София, България
Мобилен: +359/877272843
Пон/Съб (10:00–17:00)

снимка: hubblesite.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)