1 mart Pokana pechat

Хор от 100 деца ще пее патриотични песни в инициативата „Аз съм българче“

25 февруари 2016

Навръх баба Марта, Арт компания „Нови звезди“ подготвя една страхотна изненада за всички българи. На 1 март, повече от 100 деца ще се съберат на площад „Славейков“ в центъра на София, за да изпеят красивата ни песен „Питат ли ме дей зората“, към която ще можем да се насладим и на голямо българско хоро.

Индивидуално всички родолюбци ще имат и възможността да чуят стихотворения за България, песни като „Хубава си моя, горо“, „Стани, стани юнак балкански“, „Облаче ле бяло“ и много др. Както вероятно вече сте се досетили, патриотичното събитие се посвещава на 3 март – Националният празник на България, 1 март – Баба марта и Ден на Самодееца. Идеята и организацията е на Арт компания „Нови звезди“, Народно читалище „Св.Св.Кирил и Методий“ – София и Столична библиотека .

Освен децата на Арт компания „Нови звезди“ участие ще вземат и децата на сдружение „Евтерпани“, хор „Жълтурчета“ от 4-то ОУ“ Проф.Джон Атанасов“, Вокална група „Смехоранчета“, Детска танцова група „Играорец“, Национална формация „Славейчета“ при Национален дворец на децата, Български арт и фолклорен център „Нестия“, Арт войс център – Пловдив, дует „Рукатка“ и др.

Инициативата е подкрепена от известни български музиканти, журналисти и водещи. Това са Ники Кънчев, Драгомир Драганов, Панайот Панайотов, Хайгашод Агасян, Етиен Леви, Орлин Горанов, Мими Иванова, Развигор Попов, Стефан Диомов, Роси Кирилова и др. Някой от тях лично ще изпеят с децата „Питат ли ме дей зората“. Децата ще са облечени в народна носия и ще развяват български знамена.

Организаторите канят на празника всички желаещи да подкрепят идеята – и родители, и деца, тъй като вярват че всички ние се нуждаем от възрожденския дух на дедите ни и от нашето богато историческо наследство. Официалният старт на събитието е от 12.00 часа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)