Хосе Карерас при последното си гостуване в България.

Хосе Карерас: Любовта на живота ми винаги е била музиката

01 декември 2015

Българската публика ще има уникалната възможност да е една от последните в света, която да стане свидетел на финала на една забележителна кариера – тази на неповторимия испански тенор Хосе Карерас. На 3 декември той ще се сбогува с почитателите си у нас с обещаващ да е „забележителен във всяко едно отношение“ концерт в Националния дворец на културата в София.

Веднага след пристигането си, Карерас даде пресконференция, на която разкри любопитни подробности около програмата на събитието. До него стояха руското сопрано Анна Аглатова, диригентът на концерта Давид Хименес и диригентката Любка Биаджони, която ще открие спектакъла.

DPP_9978

„Всичко, което съм подготвил, е специално съобразено с вкуса на българската публика – така че тя да остане доволна“, призна той. Припомняме, че това всъщност е и традиция, която спазва още от златните години на „Тримата тенори“ – Хосе, Пласидо Доминго и Лучано Павароти.

„Бил съм голям егоист и професията почти винаги е била на първо място. Просто защото тя ме прави щастлив“, призна пред медиите почти 70-годишната легендата и разкри и своята рецепта за успех – „за да успееш в оперното пеене е важно да притежаваш талант и добър“инструмент“ (глас). Но най-вече изисква желязна дисциплина и да вярваш в това, което правиш“.

DPP_9973

Карерас не пропусна да поговори и за колежката си и голяма наша гордост, Гена Димитрова, като дори посочи точната дата, на която са се запознали – 26 декември 1972 г., докато и двамата са дебютанти в град Парма и се готвят за ролите в „Бал с маски“. „Прекрасен колега с изключителен глас, който ми е дал много подкрепа, грижа и утеха в трудните моменти“, допълни той. Концертът на Хосе Карерас в България е част от двегодишното му прощално турне, с което той официално слага край на знаменитата си кариера.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)