gallery-1468859254-index-swiss-hotel

Хотел за минималисти в Алпите

04 август 2016

Когато става дума за минимализъм, този хотел определено е черешката на тортата - без стени, без прозорци, без под и дори без баня (не се притеснявайте най-близката е само на 10 мили)! За да се наслаждавате на чистия и свеж въздух в планината, не се нуждаете от палатка. Просто наемете легло в новия хотел под звездите, „само“ на 6,463 м надморска височина в планините на Граубюнден, Швейцария.

3d36ae8f04be4f5ea18668f60498cea318214263

Идеята за него е на създателите на Null Stern Hotel (хотел “Нула звезди”), който отвори врати в противоатомен бункер през 2009 г. По- късно беше превърнат в музей. Дизайнерите са Франк и Патрик Риклин, които го създават специално за фестивала Art Safiental land, но много бързо се превръща в едно 250-доларово приключение (на вечер) и въпреки липсата на доста неща, все пак са налични някои от хотелските услуги – питие за посрещане, вечеря и закуска.

and-prepares-guests-meals-including-dinner-and-breakfast-in-bed-1024x768 (1)Сегашният хотел е по-луксозен вариант – разполага с хубаво легло и лампи.
Нормално е да се запитаме какво се случва ако се появи мечка? Или завали дъжд? Това може да бъде част от изживяването или да се възползвате от това, че резервацията може да бъде отложена по всяко време, ако климатичните условия не са подходящи.

Създателите на хотела се надяват да отворят още подобни заведения без стени в други части на Шейцария. Мотото им е „Хотел нула звезди: Където звездата си ти“.

Източник: housebeautiful.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)