Храбрите шотландски яйца на Мариела, Епизод 14, Сезон 2 – Холандия

06 май 2016

Гергоьовден – емблематичен празник на Храбростта в нашата история! Но знаете каква съм, все експериментирам с различни ястия в специалните дни. Затова реших да ви приготвя шотландски яйца. Препратката към празника е агнешкото месо, което използвам, защото сигурна съм, че всички сте отдадени на гергьовските агнета. Е, аз ви представям нещо различно. И така – какви са продуктите:

0985f887-15ab-4646-99dd-85855f66eb36

 - агнешка кайма
 - подправки – сух див лук, бял смлян пипер, чесън на прах, чили пипер;
 - кашкавал, настърган на ситно;
 - рохко сварени яйца

Добре смесваме каймата с подправките. Добавяте и кашкавала – той омекотява леко острия вкус на агнешкото месо. Ако искате да ви стане пухкава каймата – сложете малко лимонада. Оставяме за един час в хладилника да стегне. Добавяме малко масло със зехтин или олио.

Оформяме топки от каймата. Вграждаме внимателно рохко свареното яйце и го забулваме от всички страни. Наистина е важно яйцето да е рохко сварено, заради крайния ефект…Ще видите! И така – овалваме топката  в брашно, след това – в разбито яйце и накрая в галета.

Пържим в добре загрято олио, една по една, като въртим топката от всички страни. Ами, това е всичко!
Декорирайте, сервирайте, похапвайте…
И Честит Гергьовден! 

автор и водещ: Мариела Нордел
оператор: Кунчо Поляшки и Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов
Продуцент In LIFE

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)