Христо Димитров – новият „Апостол на българщината“

25 август 2017

Колкото и да се каже или изпише за Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна, все няма да достатъчно истинско, правдоподобно или достаттъчно точно.  Просто защото това е нещо, което трябва да се преживее.

Още по темата: Фестивалът в Жеравна – една приказка без край

IMG_2118

IMG_2175
Надали някъде по света, на едно място се събират толкова много хора, които за няколко дни доброволно оставят суета, социални придобивки и почти срастналата се с нашето поколение техника, за да се преобразят в едни истински българи – такива, каквито сме били преди столетия.
Главният виновник това да се случва вече 10-та година се казва Христо Димитров и не без физическата и финанскова помощ на много родолюбиви и запалени от искрата на неговата кауза приятели прави факт един фестивал, който не случайно всички наричат „Скок във времето“. А дали това не е и един „скок във ценностите“, бихме попитали и ние?
IMG_2287

Какво пали самият Христо Димитров да продължава неуморно да работи за своята мечта? Какво го направи „Апостол на българщината“ и какво означава за него това признание, вижте в интервюто.

репортер: Калина Станева
оператор: Росен Даков
постпродукция: Деян Дяков
фото: Михаела Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)