Христо Иванов иска дисциплинарки срещу градския прокурор на София и Боряна Бецова

Христо Иванов иска дисциплинарки срещу градския прокурор на София и Боряна Бецова

30 ноември 2015

Министърът на правосъдието и Христо Иванов свиква в понеделник извънредно заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), предлагайки образуването на дисциплинарни производства срещу градския прокурор на София Христо Динев и срещу прокурор Боряна Бецова, информира mediapool.bg. Това показва сайта на ВСС.

„Обсъждането им на извънредно заседание се налага от обстоятелството, че давността за образуване на дисциплинарно производство изтича на 01.12.2015 г. (вторник) и обсъждането им в следващото редовно заседание на ВСС би било след изтичане на давностните срокове“, се казва в писмото, но от него не се разбира за какво точно Иванов иска двамата прокурор да бъдат подведени под дисциплинарна отговорност.

Христо Динев бе назначен за градски прокурор на София през януари 2014 г. след предизвестен избор от ВСС. Името му беше замесено в записите на разговори между бившия шеф на СГС Владимира Янева и вече уволнената съдийка Румяна Ченалова. От записите се разбира, че Христо Динев е помолил Янева да му съдейства при проверката на незаконното разрешаване на специалните разузнавателни средства по делото “Червей“.

Владимира Янева му е казала, че предаването на регистъра ще разкрие прилаганите СРС срещу посолства.

Боряна Бецова стана известна с отказа си да разследва депутата от ДПС Делян Пеевски по сигнала на „Протестна мрежа“ от миналата година срещу него, банкера Цветан Василев и лидера на „България без цензура“ Николай Бареков.

снимка: planbe.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)