Христо Йоцов Квартет

Христо Йоцов Квартет представя втори авторски албум

09 март 2019

На 14 март, от 20.00 часа, Sofia Live Club ще е домакин на дългоочаквания концерт по случай издаването на втория авторски албум на Христо Йоцов Квартет. На сцената ще бъде представен номер 2 от котешката джаз история на Христо Йоцов и неговите музикални събратя.

Христо Йоцов създава Jazz Cats през 2016 година, първоначално като клубен проект, вдъхновен от би-боп традицията. Още след първите гигове става ясно, че групата има много по-голям потенциал. Майсторството на четиримата, спойката между тях и високата степен на енергия довежда до обогатяване и разнообразяване на репертоара, което превръща проекта в концертен и фестивален.

През 2017 година е издаден първият албум Jazz Cats, с който групата активно концертира в страната на фестивални и клубни сцени. През март 2018 година „котките” изнасят с голям успех концерт в Барселона, родният град на Арнау.

Cats 2 - Христо Йоцов Квартет

Вторият албум на групата излиза този месец – Jazz Cats 2. Пиесите, както и в предишния албум, са отново на Христо Йоцов, като този път музиката има по-фюжън характер.

Защо Cats? Това е нарицателно за джазовите музиканти по света; нещо повече – това е и един вид ценз за ниво и професионализъм. Има и личен мотив – Христо отдавна съжителства с котки и твърди, че познава и разбира тези невероятни създания. Затова и заглавията на парчетата са свързани с различни котешки характери и състояния – Mystery Cats, Lazy Cats, Motion Cats, Smart Cats – все неща, присъщи и на човешкия характер и емоция.

Музикантите от квартета са добре познатите джазмени – Арнау Гарофе Фарас – тенор, сопран саксофон, Любо Цанев – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и не на последно място Христо Йоцов – барабани

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)