Христо Стоичков се извини на испанския вицепремиер

06 октомври 2017

Спортната ни легенда Христо Стоичков отдавна е прословут, освен с неповторимите си футболни умения, и с невъздържаните си и често крайни изказвания. След като разкритикува испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария за действията й по време на референдума за независимост в Каталуния, бившият национал частично побърза да поднесе извинения за думите си. Това се случи часове, след като самият политик обяви, че ще съди Камата за изказването му пред медия в Барселона.

Снимка: AS

Снимка: AS

Живял съм дълги години в Каталуния и имам много приятели там. Това, което се случи, беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие, насилие срещу невинни хора. Единственото, за което искрено съжалявам, е че споменах сина на вицепремиера.

С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето, което няма ни най-малка вина за случилото се. Въпреки всичко снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никого, който се отнася лошо с хората. Да живее Каталуния и нищо повече“, заяви Стоичков.

Снимка: AS

Снимка: AS

Както е известно, Христо обвини Сорая де Сантамария, дядо й, баща й и дори непълнолетния й син, че са били последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко и я призова да си подаде оставката.  Все пак на въпроса дали се притеснява от евентуално съдебно дело, Стоичков заяви, че не вижда как то може да се случи.

„Нямам нищо общо с нейната държава и не може да ме съди, защото мога да говоря каквото си искам. Да дойде в Америка или в България да ме съди. Свободен съм да говоря каквото си искам, но на мен ми се обръща внимание“, заяви Камата.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)