Хуманоиден робот е голямата атракция на фестивала Webit в София

25 юни 2018

Една от най-големите атракции на стартиращото днес десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe ще е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics – София. „Нямам търпение да се срещнем на Webit.Festival Europe в София – дигиталната столица. Радвам се, че имам възможността да говоря пред повече от 7000 гости, присъстващи и участващи на фестивала, сред които министри, бизнес и академични лидери от целия свят, с които ще се съберем, за да преоткрием бъдещето на Европа!“ – казва хуманоидът във видео поканата си в социалната мрежа Facebook.

София е най-модерният и прочут робот на Hanson Robotics, надарен със забележителна изразителност, естетика и интерактивност. Тя може да симулира пълна гама от изражения на лицето, да проследява и разпознава лица, да гледа хората в очите и да провежда естествени разговори с тях.

софия робот

Дамата-робот прави дебюта си в шоуто „South by Southwest“ през март 2016 г. От тогава тя се превръща в изключително търсена медийна личност. Само интервюто ѝ за CNBC от цялата й поредица интервюта за пресата е събрало над милиард гледания. Появява се в най-широко гледаните телевизионни предавания, член е на панели на някои от най-престижните конференции в света. А тази година тя ще бъде специален гост на десетото юбилейно издание на Webit. Festival Europe 2018.

Фестивалът, който ще се проведе от 25 до 27 юни в столичната зала „Арена Армеец“ се превръща в гордост за България, защото привлича топ лидерите не само от света на технологиите, но и от бизнеса и политиката. Гости и участници на Webit са премиери, министри, кметове и представители на големи Европейски градове, предприемачи и изпълнителни директори на едни от най-иновативните световни компании.

София Робот

Сред потвърдените топ лектори на фестивала са носителката на Нобелова награда за мир – Тавакол Карман, Морис Леви – Председател и изпълнителен директор на Publicis Groupe, Карлос Моедас – Комисар по научните изследвания, науката и иновациите на Европейската комисия, проф. Д-р Удо Хелмбрехт – Изпълнителен директор на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и информационна сигурност (ENISA); Моунир Межуби – инистър на Франция по дигиталните въпроси; Шарън Бъроу – Генерален секретар на Федерацията на профсъюзите; Мари Кивиниеми – Зам. Генерален секретар на Организация за икономическо сътрудничество и развитие; Катрин Карлтън – кмет на Менло Парк, Калифорния през 2014 и 2015г; Мат Бритин – Президент за Европа бизнес операции на Гугъл; Андрю Цао – Изпълнителен директор на Silicon Valley Bank и още много други.

Виж видео поканата!

Фестивалът ще се състои от над 10 паралелни тематични конференции, чиито теми обхващат бъдещето на здравеопазването, дигиталните умения и образованието, технологиите, жените в бизнеса и политиката, инфраструктура 4.0, медиите в 21. век и др. Конференциите са таргетирани към посетителите си и някои от тях ще имат изложбени площи, където ще бъдат представени компании и решения от и за конкретния бранш.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)