Spicy-Avocado-Hummus-5

Хумус с авокадо

03 юли 2016

На пръв поглед комбинацията нахут, тахан и авокадо е много странна, но не я отхвърляйте с лека ръка.  Консистенцията е много по-кремообразна от тази на традиционния хумус. Вкусът е по-мек, но все така запомнящ се. Вижте как да си приготвите тази здравословна и много вкусна разядка.

Необходими продукти:
300 г консервиран нахут
1 брой авокадо
5 с. л. сусамов тахан
3 с. л. зехтин
сок от един лимон
100 мл вода
4-5 скилидки чесън
сол
смлян черен пипер

Начин на приготвяне:
Първо нахутът се отцежда. Авокадото се обелва и се нарязва на парчета. Чесънът се обелва и се поставя в блендер заедно с останалите продукти. Всичко се смиладо гладка смес. Хумусът с авокадо се съхранява в хладилник.

b528de0b9d476b559f2cbf92659fd96d

Снимки: Pinterest

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)