The UK Siberian Husky Dog Club Prepare For The Aviemore Annual Sled Dog Rally

Хъскито не е вълчище, време е феновете на Game of Thrones да го разберат!

25 август 2017

Британските фенове на „Игра на тронове“ (Game of Thrones) продължават масово да изостават закупените от тях хъскита в приюти за домашни любимци, въпреки призива на актьора Питър Динклидж да не го правят, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

В приюти във Великобритания вече са предадени няколкостотин кучета от породата.

Във фентъзи сагата хъскитата изпълняват ролята на вълчища – умни хищници, които достигат размерите на малък кон. Те са символ на Дома Старк. В началото на сериала всяко от децата на Едард Старк получава по едно малко вълче.

Природозащитните организации казаха, че са обезпокоени от популярността на хъскитата. Феновете на „Игра на тронове“ купуват кучетата, без да съзнават, че те не са пригодени за живот в тесни апартаменти. Животните трябва да тичат и тренират редовно, в противен случай скучаят и започват да причиняват щети по мебелите.

Актьорът Питър Динклидж, който изпълнява ролята на Тирион Ланистър в сериала, заедно с природозащитната организация PETA (Хора за етично отношение към животните) призова почитателите на сагата добре да си помислят, преди да купят хъски. Той предложи вместо това да си вземат куче от приют.

снимка: theatlantic.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)