Царската баня в Банкя става СПА център

14 февруари 2018

Район „Банкя“ ще реставрира Голямата балнеолечебница и ще я превърне в СПА комплекс, съобщиха от администрацията. Вече е разработен идеен проект за реставрация, консервация и социализация на Голямата балнеолечебница, който е на арх. Георгиев и колектив. Той предвижда съхраняване автентичната визия на емблемата на града и добавяне на модерни СПА функции в нея.

Front-view_Bankya-Edit-1024x655

Запазват се царските вани и двата басейна като единият ще бъде за хидромасаж. Комплексът ще разполага с парна баня, сауна и солна стая. За децата е предвиден кът за занимания, докато родителите са отдадени на водни процедури.

Main-entrance-1024x683

В сладкарницата хората ще могат в спокойна атмосфера да релаксират. Фоайето ще приютява изложби, ще се ползва и за концерти, а дори и за сключване на граждански бракове.

Not-for-children-under-12-years-Edit3-1024x687

Под остъклените покриви на двата вътрешни двора посетителите, оградени от зеленина, ще отдъхват.

MG_5356_57_58_59_60_61_62_tonemapped-1024x644

Мащабите на Царската баня в Банкя са такива, че амбицията на кмета Рангел Марков и екипа му е тя да се превърне в най-големия СПА комплекс на България, който ще запази лечебните функции на водата, са посочили от администрацията. До две години се очаква той да отвори врати.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)